Mojo Picon - chili dressing

Jeg har længe forsøgt med forskellige opskrifter på chilidressinger. Jeg vil gerne have én, der kan stå i køleskabet, så jeg altid har en god dyppelse til falafler, tortillas, brød, kartofler eller til at give en tomatsovs, kødsovs eller chili con carne lidt ekstra smag. Og nu har jeg endelig fundet frem til den perfekte chilidressing. Den er både sød og stærk på samme tid, og det synes jeg virkelig er lækkert. Jeg har lavet min stærk, men ikke så stærk, at man bliver skræmt væk, hvis man ikke er vild med stærk mad. Denne portion lavede jeg, da jeg fik besøg af min madklub. Vi spiste falafler, fladbrød, humus og grøntsager til. Det var lækkert!

Det skal du bruge:

  • 2 røde peberfrugter
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1,5 hel chili (jeg fjernede de fleste kerner, men det er ikke nødvendigt, hvis du gerne vil have dressingen stærk)
  • 1 spsk. paprika
  • 1 spsk. spidskommen
  • 2 spsk. vineddike
  • Ca. 1 dl olivenolie
  • 1 stk. knækbrød
  • Salt og peber


Sådan laver du Mojo Picon:

Halver peberfrugterne og befri dem for kerner og stilk. Læg dem i et fad og bag dem i ovnen på 200grader i ca. 10-20 minutter. Peberfrugterne skal bages så længe, at skindet nemt slipper og kan pilles af. Når peberfrugterne er bagte pilles skindet af – dette gøres nemmest, mens de endnu er varme. Kom alle ingredienserne i en blender, og blend til du har en homogen dressing. Smag til med ekstra chili, hvidløg, salt og peber. Opbevar i en lufttæt beholder i køleskabet.

Chilidressing-1

Chilidressing-2

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

4 comments on “Mojo Picon - chili dressing”

  1. Lyder lækkert.. og en opskrift jeg klart må prøve. Har du erfaringer med at lave et lille lager af Mojo’en så man kan have en stak glas i sit viktualierum vinteren over?
    Kan det mon holde sig, eller skal man mon tilføje lidt atamon i glasset ?

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT