Mojo Picon – chili dressing

0

Jeg har længe forsøgt med forskellige opskrifter på chilidressinger. Jeg vil gerne have én, der kan stå i køleskabet, så jeg altid har en god dyppelse til falafler, tortillas, brød, kartofler eller til at give en tomatsovs, kødsovs eller chili con carne lidt ekstra smag. Og nu har jeg endelig fundet frem til den perfekte chilidressing. Den er både sød og stærk på samme tid, og det synes jeg virkelig er lækkert. Jeg har lavet min stærk, men ikke så stærk, at man bliver skræmt væk, hvis man ikke er vild med stærk mad. Denne portion lavede jeg, da jeg fik besøg af min madklub. Vi spiste falafler, fladbrød, humus og grøntsager til. Det var lækkert!

Det skal du bruge:

  • 2 røde peberfrugter
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1,5 hel chili (jeg fjernede de fleste kerner, men det er ikke nødvendigt, hvis du gerne vil have dressingen stærk)
  • 1 spsk. paprika
  • 1 spsk. spidskommen
  • 2 spsk. vineddike
  • Ca. 1 dl olivenolie
  • 1 stk. knækbrød
  • Salt og peber


Sådan laver du Mojo Picon:

Halver peberfrugterne og befri dem for kerner og stilk. Læg dem i et fad og bag dem i ovnen på 200grader i ca. 10-20 minutter. Peberfrugterne skal bages så længe, at skindet nemt slipper og kan pilles af. Når peberfrugterne er bagte pilles skindet af – dette gøres nemmest, mens de endnu er varme. Kom alle ingredienserne i en blender, og blend til du har en homogen dressing. Smag til med ekstra chili, hvidløg, salt og peber. Opbevar i en lufttæt beholder i køleskabet.

Chilidressing-1

Chilidressing-2

 

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

SENESTE

Cheesecake med bagte rabarber og havrekikse-bund
13. juni 2018
Blødt rugbrød uden kerner – Barnets første brød
29. maj 2018
Koldhævede bløde gærboller
24. maj 2018
Foccacia med timian
12. maj 2018
Hjemmebagte varme hveder
26. april 2018