Morgenmadsmuffins med rabarber, dadler og chiafrø

Endnu en opskrift på morgenmadsmuffins, tænker I måske? Ja! Jeg er blevet vild med at bage sunde muffins, der kan spises til morgenmad med god samvittighed. Hjemme hos os bliver de gerne spist hele dagen. Enten som morgenmåltid, eftermiddagsmåltid eller som en sundere kage, når Ellinor også skal smage. De kan faktisk lidt det hele.

I har tidligere fået en opskrift på morgenmadsmuffins med hindbær og gulerod og en opskrift på sunde muffins med blåbærkompot. Begge opskrifter bruger jeg flittigt, og Ellinor elsker dem! Opskriften I får her er lidt anderledes. Hvor de to andre morgenmadsmuffins er meget svampet, bløde og kage-agtige i konsistensen, så er den her muffin med rabarber lidt mere en blanding af en kage og en blød bolle. Den mætter lige lidt mere. Men den smager præcis lige så godt som sine to forgængere. Chiafrø, havregryn og speltmelet giver masser af fibre, og kombinationen af rabarber og dadler gør den sunde muffin syrlig og sød. Jeg er vild med dem! Og så er de supernemme at bage. De holder sig gode og svampede i 2-3 dage, så bag en portion til morgenmad, der nemt kan tages med på farten, til nem og god eftermiddagsmad eller som en sund kage til sukkerfrie børnefødselsdage.

8 stk., store
Det skal du bruge:

  • 1 spsk. chiafrø
  • 25 g vand
  • 100 g fintsigtet speltmel
  • 80 g groft speltmel
  • 40 g havregryn
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. natron
  • ½ lille tsk. salt
  • ½ tsk. vaniljepulver
  • 2 æg
  • 50 g honning
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 dl. yoghurt naturel eller andet surmælksprodukt
  • 3 spsk. appelsinsaft
  • 2 dadler, finthakket
  • 100 g rabarber
  • 15 g pistacienødder


Sådan bager du sunde morgenmadsmuffins med rabarber og dadler:
Rør vand og chiafrø sammen og lad det stå og trække, mens resten af dejen forberedes. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
I en skål røres mel, havregryn, bagepulver, natron, salt og vaniljepulver sammen. I en anden skål røres æg, olivenolie, yoghurt, appelsinsaft og chiafrø sammen. Pisk det sammen med et piskeris til det er homogent. Rør de tørre ingredienser i og rør til dejen er samlet. Kom rabarber og dadler i dejen og rør det sammen. Fordel dejen i muffinsforme. Top med finthakket pistacienødder og bag i 10-15 minutter. Dine muffins skal være gyldne, og der skal ikke hænge dej ved, når du prikker dem i midten - så er de færdigbagte.

Indlægget indeholder affiliatelinks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

11 comments on “Morgenmadsmuffins med rabarber, dadler og chiafrø”

  1. Hej Cathrine. Jeg bruger dine opskrifter flittigt! Og skal helt sikkert prøve denne!
    Jeg er nysgerrig på hvorfor du anvender både natron og bagepulver sammen?
    Hilsen Mie.

  2. Hej Cathrine.
    Tak for en masse virkelig gode opskrifter! Er stadig lidt ny her - dine fastelavnsboller fik mig ombord! Virkelig lækre.
    Jeg vil gerne bage disse muffins, men finder ikke lige umiddelbart groft speltmel. Kan man erstatte med anden type groft mel? (Har fx Ølandshvede, grahamsmel, fuldkornshvede, rugmel eller bare mere sigtet spelt?) Eller skal jeg på jagt?

    Mvh Kathrine 🧁☕

    1. Hej Kathrine

      Det er jeg glad for at høre - og velkommen til 🙂

      Du kan erstatte med fuldkorns/groft hvedemel.

      God bagelyst,
      Cathrine

  3. Tror du de kan fryses? Elsker når jeg bage eftermiddagsmad og lægge i fryseren. Så det ikke bliver det samme flere dage i træk ?

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT