Endnu en opskrift på morgenmadsmuffins, tænker I måske? Ja! Jeg er blevet vild med at bage sunde muffins, der kan spises til morgenmad med god samvittighed. Hjemme hos os bliver de gerne spist hele dagen. Enten som morgenmåltid, eftermiddagsmåltid eller som en sundere kage, når Ellinor også skal smage. De kan faktisk lidt det hele.
I har tidligere fået en opskrift på morgenmadsmuffins med hindbær og gulerod og en opskrift på sunde muffins med blåbærkompot. Begge opskrifter bruger jeg flittigt, og Ellinor elsker dem! Opskriften I får her er lidt anderledes. Hvor de to andre morgenmadsmuffins er meget svampet, bløde og kage-agtige i konsistensen, så er den her muffin med rabarber lidt mere en blanding af en kage og en blød bolle. Den mætter lige lidt mere. Men den smager præcis lige så godt som sine to forgængere. Chiafrø, havregryn og speltmelet giver masser af fibre, og kombinationen af rabarber og dadler gør den sunde muffin syrlig og sød. Jeg er vild med dem! Og så er de supernemme at bage. De holder sig gode og svampede i 2-3 dage, så bag en portion til morgenmad, der nemt kan tages med på farten, til nem og god eftermiddagsmad eller som en sund kage til sukkerfrie børnefødselsdage.
8 stk., store
Det skal du bruge:
- 1 spsk. chiafrø
- 25 g vand
- 100 g fintsigtet speltmel
- 80 g groft speltmel
- 40 g havregryn
- 1,5 tsk. bagepulver
- ½ tsk. natron
- ½ lille tsk. salt
- ½ tsk. vaniljepulver
- 2 æg
- 50 g honning
- 2 spsk. olivenolie
- 1 dl. yoghurt naturel eller andet surmælksprodukt
- 3 spsk. appelsinsaft
- 2 dadler, finthakket
- 100 g rabarber
- 15 g pistacienødder
Sådan bager du sunde morgenmadsmuffins med rabarber og dadler:
Rør vand og chiafrø sammen og lad det stå og trække, mens resten af dejen forberedes. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
I en skål røres mel, havregryn, bagepulver, natron, salt og vaniljepulver sammen. I en anden skål røres æg, olivenolie, yoghurt, appelsinsaft og chiafrø sammen. Pisk det sammen med et piskeris til det er homogent. Rør de tørre ingredienser i og rør til dejen er samlet. Kom rabarber og dadler i dejen og rør det sammen. Fordel dejen i muffinsforme. Top med finthakket pistacienødder og bag i 10-15 minutter. Dine muffins skal være gyldne, og der skal ikke hænge dej ved, når du prikker dem i midten - så er de færdigbagte.
Indlægget indeholder affiliatelinks
Hej Cathrine. Jeg bruger dine opskrifter flittigt! Og skal helt sikkert prøve denne!
Jeg er nysgerrig på hvorfor du anvender både natron og bagepulver sammen?
Hilsen Mie.
Kan rabarberne udskiftes med æbler i tern
Hej Trine
Ja, det kan du sagtens.
God bagelyst,
Cathrine
Tak og dejlig dag til dig 🙂
Hej Cathrine.
Tak for en masse virkelig gode opskrifter! Er stadig lidt ny her - dine fastelavnsboller fik mig ombord! Virkelig lækre.
Jeg vil gerne bage disse muffins, men finder ikke lige umiddelbart groft speltmel. Kan man erstatte med anden type groft mel? (Har fx Ølandshvede, grahamsmel, fuldkornshvede, rugmel eller bare mere sigtet spelt?) Eller skal jeg på jagt?
Mvh Kathrine 🧁☕
Hej Kathrine
Det er jeg glad for at høre - og velkommen til 🙂
Du kan erstatte med fuldkorns/groft hvedemel.
God bagelyst,
Cathrine
Super, tusind tak! 😊
Tror du de kan fryses? Elsker når jeg bage eftermiddagsmad og lægge i fryseren. Så det ikke bliver det samme flere dage i træk ?
Ja, de er rigtig gode at fryse. Hvis du fryser dem, så kan du med fordel udelade nødderne på toppen, da de ellers bliver bløde 🙂
Hej Cathrine,
Det ser super lækkert ud!
Er det mon muligt at bruge kokosolie i denne opskrift?
Vh. Cecilie
Hej Cecilie,
ja, det kan du sagtens 🙂 Jeg eeeelsker bare smør;)