Moste bagte kartofler med spidskål og mozzarellaost

0

Kartofler er sunde! De indeholder masser af C-vitaminer og kostfibre, der styrker vores immunforsvar og er gode for vores maver. Spis kartofler sammen med kød. C-vitaminerne i kartoflerne hjælper nemlig til at optage jernet fra kødet bedre. De moste bagte kartofler er superlækre og kræver ikke meget forberedelsestid.

4 personer
Det skal du bruge:

  • 8 kartofler
  • 2 dl. revet mozzarella ost
  • 1 dl. revet parmesanost
  • 2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ½ spidskål, fintsnittet
  • Salt og peber

Sådan gør du:
Forvarm ovnen til 180 grader. Rengør kartoflerne. Lad skrællen blive på. Placer kartoflerne på en bageplade og prik dem med en gaffel. Hæld olivenolie over kartoflerne og bag dem i 45-60 minutter, afhængig af hvor store kartoflerne er, eller indtil de er møre.

Mens kartoflerne bager, snittes spidskålet fint, og mozzarella og parmesan blandes sammen. Tag kartoflerne ud af ovnen og sæt ovnen på grill-funktion. Mos hver kartoffel med bagsiden af en spatel. Drys spidskål, ost, salt og peber på hver kartoffel. Kom kartoflerne tilbage i ovnen i 3-5 minutter til osten er smeltet og let gylden. Serveres straks.

Bagte_mostekartofler_2 Bagte_mostekartofler_6 Bagte_mostekartofler_10

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Mit bedste og mest uundværlige bageudstyr
12. december 2018
Prikkede julesmåkager – søde, nemme og hyggelige
11. december 2018
Flødeboller med midte af brownie
6. december 2018
Cheesecake med hytteost og brombær
1. december 2018
Søde kardemommesnurrer
29. november 2018