Når jeg ved, at min dag bliver lang, og jeg med garanti ikke får ordentligt tid til at sætte mig ned og spise frokost, så sørger jeg altid for at spise en god portion morgenmad, som mætter mig godt og længe. Havregrød, der er proteinboostet med helt naturlige råvarer, kan lige netop dét. Holde mig mæt og tilpas længe. Protein mætter godt, og jeg er stor tilhænger af, at spise mit protein gennem rene råvarer, der også giver mig fibre, vitaminer og mineraler. Havregrøden smager skønt og ægget er med til at give grøden en cremet konsistens. Husk topping! Den er vigtig. Du kan bruge lige netop det, som du bedst kan lide at komme oven på din morgengrød.
1 portion
Det skal du bruge:
- 40 g havregryn
- 1 tsk. chiafrø (ca. 5 gram)
- Vand eller mælk (den mængde du skal bruge for ønsket konsistens på grøden)
- 1 lille gulerod
- 1 æg
- Salt
- Din favorit topping (jeg brugte mandelsmør, blåbær, hindbær, hampefrø, yoghurt og blåbærkompot)
Sådan laver du en havregrød med højt proteinindhold:
Skræl og riv guleroden groft. Kom havregryn, revet gulerod, vand og salt i en gryde. Kog det til havregrød. Slå ægget ud i grøden og rør rundt hele tiden indtil, at grøden igen koger. Kom havregrøden i en skål og kom din favorittopping på.
Note: Denne portion proteinboostet havregrød indeholder ca. 20 g protein.
Indlægget indeholder affiliatelinks.