Jeg har svært ved at forestille mig en bedre kage! Det er absolut ingen hemmelighed, at jeg elsker(!) cookie dough. Jeg foretrækker faktisk cookie dough fremfor en bagt cookie - selvom jeg nu heller aldrig siger nej tak til den slags. Men cookie dough sammen med en svampet chokoladekage - der når vi altså nye højder. Kagen er intens, og den kan med fordel serveres i små stykker. Og så kan man jo altid tage to...
Jeg tror ikke, at jeg behøver at præsentere den her kage meget mere. Hvis du elsker cookie dough og chokoladekage, så skulle du prøve at spise dem sammen som én kage. Du kan takke mig senere...
6-10 personer
Det skal du bruge:
Chokoladekage
- 120 g hvedemel
- 50 g kakaopulver (jeg bruger denne fra Callebaut)
- 1 tsk. bagepulver
- ½ lille tsk. natron
- 1 knsp. salt
- 1 æg
- 125 g sukker
- 60 g smeltet smør
- 175 g creme fraiche
- Lille kageform på 15 x 15 cm eller en lille springform. Hvis du kun har større forme, så kan du bage dobbeltportion. Kagen holder sig svampet i 2-3 dage, og ellers kan du bruge kageresterne til at lave de bedste romkugler med.
Cookie dough*
- 125 g blødt smør
- 125 g rørsukker
- 125 g brun farin
- ½ tsk. vaniljepulver
- 1 æg
- 170 g hvedemel
- 50 g groft rugmel
- 10 g maltmel
- 1 tsk. bagepulver
- ½ tsk. salt
- 100 g chokolade - jeg bruger en blanding af lys og mørk chokolade
Sådan bager du en nem chokoladekage med cookie dough topping:
Tænd ovnen på 190 grader over/under varme. Smelt smørret forsigtigt og lad det stå og køle indtil, at det skal bruges.
Rør mel, kakaopulver, bagepulver, natron og salt sammen i en skål. I en anden skål piskes ægget med en håndmixer. Kom sukkeret i lidt af gangen, mens ægget piskes. Pisk æg og sukker til det er luftigt og lyst. Det tager ca. 3-5 minutter. Rør sukker og æg ned fra siden af skålen undervejs.
Rør den smeltet smør i dejen. Rør herefter creme fraichen i. Tilsæt de tørre ingredienser og fold det forsigtigt ind i dejen. Kom dejen i en bageform på 15 x 15 cm (jeg bruger den her bageform) eller en lille springform. Bag chokoladekagen i 25-30 minutter. Tjek om kagen er bagt færdig ved at stikke i midten af kagen. Lad kagen afkøle i formen i 15-10 minutter før, at den kommes på en bagerist.
Cookiedough:
*Der bliver cookie dough svarende til 12 cookies. Brug den mængde på kagen, du foretrækker, og bag resten til de bedste cookies.
Pisk smør, rørsukker, brun farin og vanilje sammen til det er lyst og luftigt. Kom ægget i og pisk til det bliver lyst. Rør de tørre ingredienser sammen og sigt ned i dejen. Pisk de tørre ingredienser i dejen kort og hurtigt. Tilsæt chokolade og vend det forsigtigt i dejen med en dejskraber. Fordel den mængde cookiedough på din kage, som du ønsker. Brug resten af dejen til at bage cookies med, eller frys det ned – evt. i cookiedough-kugler, så du nemt kan bage cookies en anden dag.
Indlægget indeholder affiliate links
Hvordan vil du opbevare den hvis jeg fx laver den dagen før ?
Hej Lisa Marie
På køl - men tag den ud, så den kan nå at temperere inden servering.
God bagelyst,
Cathrine
Hvordan kan det være du putter maltmel i? Er det ikke noget man normalt bruger til brød?
Hej Rikke.
Jo, man bruger ofte maltmel til brød - særligt rugbrød.
Jeg bruger det i min cookie dough, da det giver en karameliseret smag, som jeg godt kan lide 🙂 Du kan dog sagtens udskifte det med hvedemel.
Jeg er vild med din blog! Tak fordi du deler lækre sager.
Jeg har lige bagt den, synes dog cookie dough-en blev lidt tør, så puttede lidt ekstra æg i, måske var smøren ikke blød nok, hvem ved?
Men hold op det er en farlig kage, farlig lækker..! 😉
Hej Sarah.
Helt perfekt at høre, at du selv justerede lidt til, så kagen blev perfekt 🙂
Ja, den er nemlig farlig - så svær at holde sig fra 😉
Kan man bare spise cookie Doug når det ikke er bagt? (Tænker der er jo æg i?)
Hej Lisa.
Ja, det kan du sagtens. Jeg elsker cookie dough! Fødevarestyrelsen fraråder ikke længere at spise rå æg, så det kan man godt. Hvis du foretrækker det, så kan du bruge pasteuriseret æg 🙂