Nem og hurtig koldskål uden æg

0

Endelig sommerferie! Jeg skal nyde sommerferien i det franske og herhjemme i den dejlige danske sommer. Og for mig er sommerferie og dansk sommer lig med masser af hjemmelavet koldskål med skønne danske jordbær og ristet havregryn. Jeg elsker en frisk, vaniljeprikket koldskål, der er lavet på de bedste ingredienser. Min opskrift på koldskål er uden æg og indeholder kun 4 ingredienser, så den er super nem at lave. Det er den bedste koldskål, der findes – og så tager den ingen tid at røre sammen. Så hvis solen kigger frem i løbet af den danske sommer, så forkæl dig selv og dine nærmeste med denne skønne koldskål.

6-8 personer
Det skal du bruge:

  • 400g cremefraiche. Jeg bruger 18 %, men brug det, du foretrækker
  • Ca. 200g rørsukker – alt efter hvor sødt, du vil have den
  • ½ vaniljestang, kornene herfra – 1-2 spsk. vaniljesukker kan bruges i stedet
  • 2 liter kærnemælk


Sådan laver du koldskål:

Kom cremefraichen i en skål. Skrab kornene ud af vaniljestangen og pres det sammen med noget af sukkeret for at skille kornene fra hinanden. Kom sukkeret og vaniljekornene ned til cremefraichen. Rør det sammen og hæld mælken i. Smag til med mere sukker, hvis du ønsker koldskålen sødere. Server den helt kold med nye, danske jordbær og kammerjunkere eller ristet havregryn.

koldskaal-1

koldskaal-fb

koldskaal-2

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Mit bedste og mest uundværlige bageudstyr
12. december 2018
Prikkede julesmåkager – søde, nemme og hyggelige
11. december 2018
Flødeboller med midte af brownie
6. december 2018
Cheesecake med hytteost og brombær
1. december 2018
Søde kardemommesnurrer
29. november 2018