Nem påskekage med marcipan og påskeæg

Jeg køber tydeligvis alt for lidt fra slikhylderne hos min lokale dagligvarebutik! Meningen var egentlig, at jeg skulle købe nogle påskeæg, som kunne bruges i den her kage. Men da jeg kommer hjem, opdager jeg, at jeg har købt en pose dronningemandler. Måske det var den fine, lyserøde pose, der helt ubevidst dragede mig og overbevidste mig om, at det da måtte være påskeæg? Jeg ved det ikke, men skaden er heldigvis ikke så stor. Dronningemandler gør det mindst lige så godt i den her kage, som påskeæg gør. Jeg drømte egentligt mest om at komme nogle af Summerbirds lækre påskeæg eller dragerede mandler i kagen, men dem havde jeg desværre ikke ved hånden. Men altså - brug det, du har og foretrækker, dronningemandler, påskeæg med marcipanmidte eller bare en god chokolade.

Kagen er supersvampet og meget, meget nem og hurtig at bage. Mazarinkagen kan sagtens bages dagen i forvejen.

6 personer
Det skal du bruge:

  • 125 g blødt smør
  • 100 g rørsukker eller almindelig sukker
  • 150 g marcipan, revet groft
  • 2 æg
  • 45 g hvedemel
  • 75 g dronningemandler eller påskeæg, hakket groft
  • En springform eller en bagering med en diameter på ca. 18 cm.

Sådan bager du en svampet påskekage:
Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Kom blødt smør og sukker i en skål. Pisk det lyst og luftigt med en håndmixer eller røremaskine. Kom marcipan i og pisk kort. Kom ét æg i ad gangen og pisk i et par minutter til dejen er let og luftig. Sigt hvedemelet i og vend det forsigtigt i dejen. Kom dejen i en springform på 16 cm i diameter - jeg bruger den her bagering, som jeg smører med en smule smør, inden at jeg kommer dejen i. Fordel dejen i formen og drys de hakkede påskeæg eller dronningemandler over. De skal ikke trykkes ned i kagen, da kagen hæver op over dem.

Bag kagen i 20-25 minutter til den er gylden. Afkøl og nyd.

Indlægget indeholder affiliatelinks. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

3 comments on “Nem påskekage med marcipan og påskeæg”

  1. Min mindste kageform er 24 cm i diameter 🙈 skal jeg mon doble op? Man kan jo ikke få for meget kage 😉

  2. Hej, jeg er ikke en særlig habil bager, men er det ikke meget lidt mel? Og skal der ingen bagepulver i? Jeg kaster mig ud i den alligevel, så må vi se hvordan det går 😊 Mvh Helle

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT