Nem påskekage med marcipan og påskeæg

Jeg køber tydeligvis alt for lidt fra slikhylderne hos min lokale dagligvarebutik! Meningen var egentlig, at jeg skulle købe nogle påskeæg, som kunne bruges i den her kage. Men da jeg kommer hjem, opdager jeg, at jeg har købt en pose dronningemandler. Måske det var den fine, lyserøde pose, der helt ubevidst dragede mig og overbevidste mig om, at det da måtte være påskeæg? Jeg ved det ikke, men skaden er heldigvis ikke så stor. Dronningemandler gør det mindst lige så godt i den her kage, som påskeæg gør. Jeg drømte egentligt mest om at komme nogle af Summerbirds lækre påskeæg eller dragerede mandler i kagen, men dem havde jeg desværre ikke ved hånden. Men altså - brug det, du har og foretrækker, dronningemandler, påskeæg med marcipanmidte eller bare en god chokolade.

Kagen er supersvampet og meget, meget nem og hurtig at bage. Mazarinkagen kan sagtens bages dagen i forvejen.

6 personer
Det skal du bruge:

 • 125 g blødt smør
 • 100 g rørsukker eller almindelig sukker
 • 150 g marcipan, revet groft
 • 2 æg
 • 45 g hvedemel
 • 75 g dronningemandler eller påskeæg, hakket groft
 • En springform eller en bagering med en diameter på ca. 18 cm.

Sådan bager du en svampet påskekage:
Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Kom blødt smør og sukker i en skål. Pisk det lyst og luftigt med en håndmixer eller røremaskine. Kom marcipan i og pisk kort. Kom ét æg i ad gangen og pisk i et par minutter til dejen er let og luftig. Sigt hvedemelet i og vend det forsigtigt i dejen. Kom dejen i en springform på 16 cm i diameter - jeg bruger den her bagering, som jeg smører med en smule smør, inden at jeg kommer dejen i. Fordel dejen i formen og drys de hakkede påskeæg eller dronningemandler over. De skal ikke trykkes ned i kagen, da kagen hæver op over dem.

Bag kagen i 20-25 minutter til den er gylden. Afkøl og nyd.

Indlægget indeholder affiliatelinks. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

15 comments on “Nem påskekage med marcipan og påskeæg”

 1. Den kage ser bare så skøn ud. Jeg tænker: Hvad vil der ske med summerbid chokolade æg hvis de kommer med i ovnen? Vil det hele ikke smelte sammen? ville du i så fald smide dem på efter ovn?

  dbh Sofie

  1. Hej Sofie

   Summerbird æg ville være skønt. Men du skal bruge nogle, der er sugarcoated. Hvis de bare er af ren chokolade, så smelter de, når de kommer i ovnen/møder den varme chokolade.

   God bagelyst,
   Cathrine

 2. Hej Cathrine
  Jeg er ved at bage påskedagen, og har også købt den anbefalede badering, men øv øv øv hvor der løber meget dej ud under ringen. Lidt spændt på hvor meget kage vi får i dag, for så stor en portion er det jo ikke.
  Mvh.
  Begitte

  1. Hej Begitte

   Løber kiksedejen ud under formen? Kiksedejen bør ikke være flydende, men jo meget fast og krummet. Det kan være, at du lige skal holde formen lidt ned undervejs, når du trykker dejen ud. Det må være fordi, at ringen rykker sig og løfter sig, når du arbejder med den. Dejen bør ikke have en konsistens, hvor den kan flyde.

   God bagelyst,
   Cathrine

  2. Hej Begitte

   Undskyld - jeg er lige lidt mere opmærksom næste gang. Jeg bagte kagen i sidste uge, og jeg har ikke problemer med, at dejen flyder ud. Hvilket smør bruger du, og kan det ske at være for blødt/smeltet? Ellers bør dejen have en konsistens, hvor den er så tyk, at du skal fordele den rundt i formen med en ske eller paletkniv.

   God bagelyst,
   Cathrine

  3. Helt okay 🙂 Jeg har brugt ganske almindelig økologisk smør, men jeg vil være opmærksom på temperaturen næste gang.
   Den smagte vildt godt og fik stor ros.
   God påske - hilsen Begitte

 3. Min mindste kageform er 24 cm i diameter 🙈 skal jeg mon doble op? Man kan jo ikke få for meget kage 😉

 4. Hej, jeg er ikke en særlig habil bager, men er det ikke meget lidt mel? Og skal der ingen bagepulver i? Jeg kaster mig ud i den alligevel, så må vi se hvordan det går 😊 Mvh Helle

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT