Nemme fladbrød – gode til sandwich og tapas

Jeg har længe ledt efter en opskrift på nemme fladbrød, som jeg kan bruge enten til at smøre en god sandwich eller nyde, når jeg laver tapas til aftensmad. Efter flere forsøg er det endelig lykkedes! Løsningen er en pizzabunds-ligende dej, som kun har en kort hævetid og kan laves samme dag, som brødet skal bruges. Fladbrødene er derfor super nemme og hurtige at lave. Du kan variere topping på brødet, som du ønsker. Jeg har planer om at forsøge mig med blandt andet rosmarin, timian, sesamfrø, nigellafrå, smør og hvidløg. God bagelyst.

3 stk
Det skal du bruge:

  • 3,5 dl lunken vand
  • 15g økologisk gær
  • 1 spsk. rørsukker
  • 10g salt
  • 2 spsk. olivenolie
  • 100g grahamsmel
  • 250-300g hvedemel
  • Olivenolie og flagesalt til topping

 

Sådan bager du fladbrød:
Opløs gæren i vandet. Tilsæt de resterende ingredienser og ælt dejen til den er glat og smidig. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i ca. 30-45 minutter. Tænd ovnen på 250grader med en bagesten eller omvendt bageplade i. Vend dejen ud på et meldrysset bord. Del den i tre portioner og tryk hver portion flad på et stykke bagepapir. Tryk huller i brødene med fingrene. Smør brødene med olivenolie og drys med en smule flagesalt. Lad brødene efterhæve tildækket i ca. 30 minutter. Før brødene på bagepapiret over på bagestenen eller den varme bageplade og bag brødene i ca. 10 minutter til de er gyldne og sprøde.

Fladbroed-1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT