Nemme Naan brød

Annonce for Valsemøllen

Naan er sådan et rart og taknemmeligt stykke brød, der kan nydes til de lune, krydrede retter, men også til sommerens lette og lækre salater og grillmad. Naan brød er lynhurtigt og nemt at bage, og så kan det trækkes i den retning, du foretrækker. Penslet med hvidløg, drysset med friske krydderurter eller bare helt plain. Jeg kan lide dem alle!

10 stk.
Det skal du bruge:

 • 125 g lunkent vand
 • 20 g gær
 • 1 spsk. sukker
 • 125 g yoghurt
 • 375 g hvedemel - jeg brugte Valsemøllens økologiske hvedemel (reklame)
 • 8 g salt
 • 3 spsk. smeltet smør til at pensle brødene med
 • Sesamfrø (kan udelades)
 • Frisk mynte, koriander eller bredbladet persille til at drysse over (kan udelades)

Sådan gør du:
Kom vand, gær og sukker i en skål og rør til gæren er opløst. Kom yoghurt, hvedemel og salt ved og ælt dejen til den er glat og samlet. Dejen kan æltes på enten røremaskine eller i hånden. Dæk skålen med husholdningsfilm og derefter et viskestykke, og lad dejen hvile ved stuetemperatur til den er hævet til dobbelt størrelse.

Vend dejen ud på et let meldrysset bord. Del dejen i 10 stykker. Det er ikke så afgørende, om dejen deles i lige store stykker. Drys med sesamfrø og rul dejen ud til et fladt Naan brød. Steg dine Naan på en tør og meget varm pande. Lad brødet stege i 1-2 minutter på den ene side indtil, at det bobler op. Vend og steg det gyldent på den anden side. Fortsæt til alle brød er stegte. I mens smeltes smørret i en gryde. Pensl hvert Naan med smeltet smør, drys med hakkede krydderurter og servér.

Bagetip: Naan betyder ’blød brød’. Gær og yoghurt sikrer et fyldigt, blødt og let Naan, der ikke har en sprød skorpe. Yoghurt giver en mild og let syrlighed til det pandestegte brød, der er meget karakteristisk for Naan.


4 comments on “Nemme Naan brød”

 1. Hej Cathrine

  Er det muligt at lave en stor portion og så fryse nogle ned (før de pensles med smør og krydderurter) til de aftener, hvor tiden er knap?
  Eller tænker du at det vil være synd?

  Mvh. Maria

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
VESTRE LANGGADE 1
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT