Nemme og hurtige boller

6

En gang i mellem er det bare rart med en hurtig og nem opskrift, når man pludselig får lyst til en god bolle eller gerne vil glæde nogle ved morgenbordet. Disse boller er super gode, og så tager det ingen tid at lave dem. Dine fingre bliver ikke fyldt med dej, da de bare skal røres lidt sammen i skålen. Det er så smart og nemt! Jeg har brugt godt med havregryn for at give bollerne masser af kostfibre. Så samtidig med, at de smager rigtig dejligt, så mætter de også godt. God fornøjelse med bagningen.

9 store boller
Det skal du bruge:

  • 350g lunkent vand
  • 150g mælk
  • 25g øko. gær
  • 1 spsk. rørsukker
  • 1 spsk. olivenolie
  • 150g havregryn
  • 15g salt
  • 180g groft mel (fx grahamsmel eller groft speltmel)
  • 225g hvedemel


Sådan bager du nemme og hurtige boller
:
Kom vand og mælk i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt, sukker, olie, havregryn og melet og rør det godt sammen i skålen. Brug 2 våde skeer til at komme dejen over på bagepladen med. Jeg lavede 9 store boller ud af portionen. Lad dejen hæve med et viskestykke over på køkkenbordet i 45 minutter. Bag bollerne ved 200grader i ca. 20-25 minutter. Lad dem køle af på en rist og nyd!

Nemme_og_hurtige_boller-fb

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
  1. Pben

    Hej Cathrine

    Tak for denne opskrift, jeg prøvede den i morges, og det blive helt perfekte både til morgenmad, og spist til frokost. Denne opskrift kommer jeg til at bruge mange gange. Jeg er så glad, fordi jeg er ikke særlig god til at bage, og resultater skuffer ofte, men denne opskrift er en sucess!

    1. Hvor er jeg glad for, at du kunne lide bollerne, og at du fik succes med bagningen. De er nemlig super nemme at lave!

      Tak for din skønne kommentar!
      Ha’ en rigtigt dejlig dag og god sommer til dig 🙂
      Bagehilsner, Cathrine Brandt

  2. Maria

    Hej.
    Du skriver væsker i gram? Er målene i gram? Eller har du bare skrevet forkert, så det rigtigt er ml?
    Skal bare lige være sikker inden jeg bager dem, ville være så ærgerligt at gøre det forkert 🙂
    Hilsen Maria.

    1. Hej Maria. Ja, det er korrekt, at væsken er i gram :). Jeg skriver altid væsker i gram, da det er nemmere end dl, da jeg synes, at det kan svært at måle helt korrekt.

      Rigtig god bagelyst!
      Jeg glæder mig til at høre, hvad du synes om bollerne :).
      Cathrine Brandt

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Mit bedste og mest uundværlige bageudstyr
12. december 2018
Prikkede julesmåkager – søde, nemme og hyggelige
11. december 2018
Flødeboller med midte af brownie
6. december 2018
Cheesecake med hytteost og brombær
1. december 2018
Søde kardemommesnurrer
29. november 2018