Nudelsalat med sommergrøntsager og tahindressing

En supersimpel nudelsalat, der enten kan nydes som tilbehør til aftensmaden eller helt som den er. Serveret sammen med et stykke grillet kød eller fisk vil absolut ikke gøre den ringere. Jeg elsker sommerens mange grøntsager, og jeg spiser dem gerne i så simpel en udgave som muligt. Lynhurtigt blancheret i let-saltet vand. Sådan kan jeg allerbedst lide dem. Vendt sammen med friskkogte nudler og en helt uimodståelig tahindressing, så når grøntsagerne helt nye højder. Lav bare en stor portion, når du er i gang - nudelsalaten er også perfekt til madpakken, frokost eller picnickurven. Tahindressingen garanterer jeg, at du bliver afhængig af. Den holder sig et par dage på køl, men det er ikke sikkert, at den overhovedet når til køleskabet...

3-4 personer
Det skal du bruge:

  • 250 g risnudler
  • ½ broccoli
  • 1 lille bundt asparges
  • 2 forårsløg
  • 1-2 spsk. sesamfrø

Tahindressing

  • 4 spsk. tahin
  • 1 dl lunken vand, cirka
  • ½ fed hvidløg
  • 1,5 spsk. citronsaft
  • ½ -1 tsk. sukker
  • Salt og peber


Sådan laver du en nudelsalat med grøntsager og tahindressing:
Først laves tahindressingen: Kom tahin, finthakket hvidløg, salt og peber i en skål og pisk det sammen med et piskeris. Kom citronsaft og sukker i og pisk. Tilsæt nu vandet lidt af gangen - først klumper dressingen sammen, men det ændrer sig, til tahindressingen får en let-flydende og ønsket konsistens. Smag til med salt, peber, citronsaft og sukker.

Skær asparges og broccoli i mundrette stykker. Kog nudlerne efter pakkens anvisning. Kom vand i bunden af en gryde og kom det i kog. Tilsæt salt og blancher grøntsagerne i få minutter, så de stadig har bid. Snit forårsløg. Vend forårsløg, asparges og broccoli sammen med nudlerne. Drys med sesamfrø og hæld tahindressingen over.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

One comment on “Nudelsalat med sommergrøntsager og tahindressing”

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT