En supersimpel nudelsalat, der enten kan nydes som tilbehør til aftensmaden eller helt som den er. Serveret sammen med et stykke grillet kød eller fisk vil absolut ikke gøre den ringere. Jeg elsker sommerens mange grøntsager, og jeg spiser dem gerne i så simpel en udgave som muligt. Lynhurtigt blancheret i let-saltet vand. Sådan kan jeg allerbedst lide dem. Vendt sammen med friskkogte nudler og en helt uimodståelig tahindressing, så når grøntsagerne helt nye højder. Lav bare en stor portion, når du er i gang - nudelsalaten er også perfekt til madpakken, frokost eller picnickurven. Tahindressingen garanterer jeg, at du bliver afhængig af. Den holder sig et par dage på køl, men det er ikke sikkert, at den overhovedet når til køleskabet...
3-4 personer
Det skal du bruge:
- 250 g risnudler
- ½ broccoli
- 1 lille bundt asparges
- 2 forårsløg
- 1-2 spsk. sesamfrø
Tahindressing
- 4 spsk. tahin
- 1 dl lunken vand, cirka
- ½ fed hvidløg
- 1,5 spsk. citronsaft
- ½ -1 tsk. sukker
- Salt og peber
Sådan laver du en nudelsalat med grøntsager og tahindressing:
Først laves tahindressingen: Kom tahin, finthakket hvidløg, salt og peber i en skål og pisk det sammen med et piskeris. Kom citronsaft og sukker i og pisk. Tilsæt nu vandet lidt af gangen - først klumper dressingen sammen, men det ændrer sig, til tahindressingen får en let-flydende og ønsket konsistens. Smag til med salt, peber, citronsaft og sukker.
Skær asparges og broccoli i mundrette stykker. Kog nudlerne efter pakkens anvisning. Kom vand i bunden af en gryde og kom det i kog. Tilsæt salt og blancher grøntsagerne i få minutter, så de stadig har bid. Snit forårsløg. Vend forårsløg, asparges og broccoli sammen med nudlerne. Drys med sesamfrø og hæld tahindressingen over.
[…] 4-5 spsk. tahindressing – opskriften på tahindressing finder du lige her […]