Hjemmelavede påskeæg, så man helt selv kan bestemme, hvilken smagskombination, man vil have. Jeg er vild med det. Kaffe, nødder og karamel. Det er præcis, hvad jeg havde lyst til. De små påskeæg er den dejligste lille mundfuld, som jeg glæder mig til at nyde hele påskeferien igennem.
Ca. 40 stk.
Det skal du bruge
- 375 g marcipan - jeg bruger den her marcipan fra Odense
- 4 gram god instant kaffe - jeg bruger en fra Peter Larsen Kaffe
- 2 spsk. kogende vand
- 20 g flormelis
- 40 hasselnødder
- 260 g karamel chokolade - jeg bruger den her Callebaut Gold chokolade (reklamelink)
Sådan gør du
Kom kaffe og kogende vand i en skål og rør sammen. Rør marcipan og kaffe sammen. Tilsæt flormelis og rør massen homogen. Pak kaffemarcipanen i husholdsningsfilm og lad den hvile på køl i mindst 30 minutter.
Rist hasselnødderne ved 170 grader varmluft i ca. 10-12 minutter til gyldne. Fjern skallen og lad dem køle helt af.
Marcipanen deles i portioner á 14 gram. Kom en hasselnød i midten og form marcipanen til æg.
Marcipanæggene skal stå til tørre i mindst 8 timer, inden de overtrækkes med chokolade. Dæk dem til herefter, hvis de skal stå natten over. Lad stå ude i stuetemperatur.
Temperere chokoladen og dyp påskeæggene i chokoladen. Lad dem sætte sig på et stykke bagepapir. Drys flagesalt på. Nyd!
Hvis man nu ikke vil lave dem med kaffe, blander man så mare marcipan med flormelis? 😊