Påskeæg med kaffemarcipan, ristet hasselnød og karamelchokolade

Hjemmelavede påskeæg, så man helt selv kan bestemme, hvilken smagskombination, man vil have. Jeg er vild med det. Kaffe, nødder og karamel. Det er præcis, hvad jeg havde lyst til. De små påskeæg er den dejligste lille mundfuld, som jeg glæder mig til at nyde hele påskeferien igennem.

Ca. 40 stk.
Det skal du bruge

Sådan gør du
Kom kaffe og kogende vand i en skål og rør sammen. Rør marcipan og kaffe sammen. Tilsæt flormelis og rør massen homogen. Pak kaffemarcipanen i husholdsningsfilm og lad den hvile på køl i mindst 30 minutter.

Rist hasselnødderne ved 170 grader varmluft i ca. 10-12 minutter til gyldne. Fjern skallen og lad dem køle helt af.

Marcipanen deles i portioner á 14 gram. Kom en hasselnød i midten og form marcipanen til æg.

Marcipanæggene skal stå til tørre i mindst 8 timer, inden de overtrækkes med chokolade. Dæk dem til herefter, hvis de skal stå natten over. Lad stå ude i stuetemperatur.

Temperere chokoladen og dyp påskeæggene i chokoladen. Lad dem sætte sig på et stykke bagepapir. Drys flagesalt på. Nyd!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

One comment on “Påskeæg med kaffemarcipan, ristet hasselnød og karamelchokolade”

  1. Hvis man nu ikke vil lave dem med kaffe, blander man så mare marcipan med flormelis? 😊

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT