Nemme pastaretter med masser af smag og gode råvarer er i høj kurs hjemme hos os. Vi spiser gerne pasta et par gange om ugen. Det er en favorit hos os alle tre, og så er det nemt og hurtigt at lave. Ofte er vores aftensmad vegetarisk - ikke af nogen særlig årsag, men primært fordi at vi elsker grøntsager, og godt kan lide, at de får lov til at smage igennem. Pastaretten er fyldt med sprøde kikærter, krydret salciccia og grønne grøntsager. Pastaen er nem at lave på hverdage, men jeg har også serveret den for gæster sammen med et godt glas rødvin. En af mine bedste pastaretter, som er en favorit hos hele familien.
4 personer
Det skal du bruge:
- 3 spsk. olivenolie
- 2-3 kviste rosmarin
- 300-400 g Salciccia (kan erstattes af oksekødspølser, bacon eller serranoskinke)
- 1 dåse kikærter, udblødte og kogte
- 500 g pasta penne - jeg bruger også gerne fuldkornspasta
- 50 g parmesan
- 1 fed hvidløg
- 200 g spinat (du kan bruge både frosne eller friske)
- 150 g grønne bønner (du kan bruge både frosne eller friske)
- 1 spsk. smør
- 40 g pinjekerner
- Salt og peber
Sådan laver du en nem pastaret med italiensk pølse og grøntsager:
Fjern skindet fra pølsen, så farsen er befriet. Skyl og snit spinat og grønne bønner i mundrette stykker. Hak hvidløg fint. Rist pinjekernerne i bunden af en tør gryde til de er let gyldne. Stil dem til side.
Varm olivenolie op i gryden. Kom rosmarinstilkene i, og lad dem stege i få minutter, så de afgiver smag til olien. Tag rosmarinkvistene op og sæt dem til side. Kom pølsefarsen i olien og steg det til det er gyldent. Tag farsen fra gryden og kom kikærterne i. Lad dem stege i 5-8 minutter under omrøring.
Kog pastaen i en anden gryde i mens. I de sidste 3 minutter af kogetiden tilsættes de grønne bønner. Pastaen skal koge et par minutter mindre end angivet på pakken, da den koger videre i den anden gryde senere.
Pastavandet skal gemmes. Tag pastaen og bønner med en hulske og kom det over i gryden med kikærter. Kom spinat og 2,5 dl pastavand ved. Lad det simre under omrøring til retten tykner – det tager ca. 3-5 minutter. Tilsæt endnu en ½ dl pastavand og revet parmesan. Kom salciaccia i.
Rør rundt til osten er smeltet og fordelt. Kom mere pastavand i, hvis det er nødvendigt. Kom smørret i og lad det smelte. Smag til med salt og peber. Anret pastaen i dybe tallerkener – drys med rosmarin, revet parmesan og ristede pinjekerner.
Hej Cathrine. Jeg bliver nødt til at vide, hvor du har fået fat i salcicca-pølsen?
Hej. Kan man evt. bruge chorizo i stedet for salciccia?
Ja, det vil helt sikkert også smage dejligt!