Pastasalat med peberrodscreme og sommergrøntsager

0

Pastasalat hænger sammen med sol, sommer og grillmad, når du spørger mig. Jeg elsker en god pastasalat med masser af grøntsager sammen med et godt stykke grillet kød – så behøver jeg ikke andet til aftensmad. Pastasalat er også så nemt at have med som madpakke og i picnickurven. En klassiker, når der skal besøges diverse parker og forlystelsesparker i sommerferien.

Denne her pastasalat er vendt sammen med den skønneste dressing med peberrod. Jeg elsker peberrod! Det giver masser af smag til pastaen, og sammen med de friske og sprøde sommergrøntsager, så bliver det en perfekt kombination af blødt, sprødt, sødt, syrligt og stærkt. En supernem pastasalat, der nemt kan laves i store mængder, hvis du skal holde sommerfest for mange.

4 personer
Det skal du bruge:
Peberrodscreme

  • 150 g creme fraiche
  • 50 g yoghurt naturel, ymer eller tykmælk
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1-2 tsk. citronsaft
  • Friskrevet peberrod – jeg brugte ca. ½-1 cm, men du kan bruge en mængde, der passer til din smag
  • Salt og peber
  • ½-1 tsk. sukker

Pastasalat

  • 300 g pasta
  • 1 majskolbe
  • 1 håndfuld friske ærter
  • 1 lille rødløg
  • 1 lille bundt asparges

Sådan laver du sommerens bedste pastasalat med peberrodscreme:
Kog pastaen efter posens anvisning. Lad den afkøle. Kog majskolben i letsaltet vand i 5-7 minutter. Blancher asparges i letsaltet vand i 1-2 minutter. Lad majs og asparges køle af. Bælg ærterne og skær rødløget i tynde skiver.

Lav peberrodscremen ved at komme alle ingredienserne i en skål og rør rundt. Vend den afkølet pasta i, skær majsene af kolben og asparges i mundrette stykker og vend alle grøntsagerne i pastasalaten. Lad pastasalaten trække på køl eller server med det samme.

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Kenwood Chef Sense XL
12. november 2018
Smørrebrød med hytteost og dukkah
31. oktober 2018
Surdejsbrød med friskmalet ølandshvede
27. oktober 2018
Koldhævede surdejsboller med TIPO 00
24. oktober 2018
Bjørneboller – den bedste fødselsdagsbolle
16. oktober 2018