Pavlova med lemoncurd

4

Påsken er godt i gang, og jeg stornyder en hel ugen sammen med Ellinor og hendes far. Familietid er virkelig det bedste! Langsomme morgener med tid til hygge og leg, lange og dejlige måltider og god tid til bare at være sammen. Om aftenen brygger jeg gerne en kop kaffe og finder en lille kage frem. Det er sådan en dejlig afslutning på dagen.

De her små pavlova-kager med frisk lemoncurd er den bedste og nemmeste påskekage. Små, søde redder med påskegul lemoncurd – er de ikke bare fine? Og så smager de mindst lige så godt, som de er kære. Pavlova er den perfekte dessert til en påskefrokost. Pavlova-redderne kan laves dagen i forvejen, og lemoncurden kan også laves i god tid. Så er det kun at pynte dem inden, at de skal serveres. Skal du ikke holde en påskefrokost, så kan en pavlova med lemoncurd, friske bær, lakrids og hvid chokolade også gøre en eftermiddag eller aften i sofaen endnu bedre.

9 små pavlova:
Det skal du bruge:

 • 2 æggehvider, M/L
 • 1 nip salt
 • 125 g sukker
 • ½ tsk. majsstivelse
 • ½ tsk. hvidvinseddike

Lemoncurd:

 • 2 æg
 • 2 økologiske citroner, skal og saft heraf
 • 75 g sukker
 • 50 g smør

Pynt:

 • Lakridspulver (jeg bruger Bülows lakridspulver)
 • Hvid chokolade (jeg bruger Callebaut)
 • Frisk mynte
 • Letpisket flødeskum – jeg havde desværre ingen fløde, men det vil absolut klæde dem og smage skønt sammen med den søde marengs og syrlige lemoncurd

Sådan laver du pavlova med lemoncurd:
Tænd ovnen på 120 grader varmluft. Kom æggehvider og salt i en skål og pisk til det skummer. Tilsæt sukker lidt af gangen under piskning. Pisk æggehviderne til de er stive, og sukkeret er så godt som opløst. Sigt majsmel i og vend det forsigtigt i med en dejskraber. Vend hvidvinseddike i forsigtet. Kom bagepapir på en bageplade og lav 9 små cirkler af marengsen. Jeg brugte en sprøjtepose. Brug en ske eller kniv til at forme marengsen til små redder, der har en fordybning i midten. Bag pavlovaen i 45 minutter. Lad dem afkøle på en rist.

Lemoncurd:
Riv skallen af citronerne. Kom sukker, citronsaft og æg i en gryde. Varm det under omrøring ved mellem varme. Pisk i det hele tiden, så det ikke klumper. Når lemoncurden varmes op, så begynder den at tykne. Lad den koge få minutter under omrøring til den er tyknet. Tag gryden af varmen og kom smør og citronskal i. Rør det forsigtigt sammen. Kom lemoncurden på et skoldet glas og opbevar i køleskabet.

Anretning:
Fordel en spsk. lemoncurd på hver fuglerede. Kom letpisket flødeskum på også, hvis du ønsker det. Top med friske bær, hakket hvid chokolade, lakridspulver og frisk mynte. Server med det samme, når pavlovaen er samlet.

Indlægget indeholder affiliatelink.

 

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
 1. Camilla

  Ej, altså.. Jeg er helt forvirret. I ingredienslisten står der intet om maizena i lemoncurd, men det gør der i fremgangsmåden?!

  1. Hej Camilla.

   Det forstår jeg godt! Jeg beklager forvirringen. Jeg har netop rettet opskriften til, så den passer nu. Der skal ingen maizena i lemoncurd. Den hvide chokolade skal drysses på toppen, når pavlovaen er anrettet med lemoncurd.

   Jeg håber, at det hele giver mening nu. Tak fordi du skriver, så jeg kan få rettet fejlen i opskriften 🙂

   God påske til dig!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

INSTAGRAM

SENESTE

Svampet mandelkage med hytteost
19. september 2018
Surdejsbrød med sesamfrø
17. august 2018
Karamel brownie med cremefraiche-creme og blåbær
29. juni 2018
Cheesecake med bagte rabarber og havrekikse-bund
13. juni 2018
Blødt rugbrød uden kerner – Barnets første brød
29. maj 2018