Pavlova med ribscurd

Sommerens skønne bær. Min have bugner, og jeg stornyder både at plukke, spise og tilberede de mange bær. Hvis jeg når at få plukket nogle af de hvide ribs før, at mine unger har spist dem alle, så elsker jeg at bruge dem i kager.

Hvide ribs er mine yndlings. De er knapt så syrlige, som de røde er, synes jeg - og så klæder de mit bagværk så fint.

I år har jeg kogt flere portioner curd af mine hvide ribs. De er den perfekte erstatning for citron. De giver samme syrlighed - og så elsker jeg, når jeg kan bruge danske råvarer fremfor at skulle købe sydens citroner.

En sød og chewy pavlova toppet med en fløde-creme fraiche creme, syrlig ribscurd og masser af friske ribs. Det er sommerens skønneste kage.

8-10 personer
Det skal du bruge:

Ribscurd

 • 300 g hvide ribs
 • 50 g vand
 • 85 g sukker
 • 5 æggeblommer
 • 100 g smør

Pavlova

 • 5 æggehvider
 • 200 g sukker
 • 1 tsk. eddike
 • 1 spsk. majsstivelse/maizena

Derudover: 150 g piskefløde, 50 g creme fraiche 18 %, friske ribs, sprøjtepose, tyl (reklamelinks)

Sådan gør du

Først laves ribscurd, så den kan nå at køle af. Kom ribs og vand i en gryde og lad det simre i 5-8 minutter til ribsene brister. Sigt det igennem i finmasket si. Kom ribssaften tilbage i gryden og tilsæt sukker og æggeblommer. Varm det op til 85 grader, mens du rører i det. Kom det i en høj beholder, tilsæt smør og blend din curd helt cremet. Hæld ribscurd i et fad og læg husholdningsfilm direkte på curden og stil den på køl til helt kold.

Nu laves pavlovaen. Tænd ovnen på 95 grader varmluft. Kom æggehviderne i en røreskål og pisk dem luftige. Jeg bruger min røremaskine med piskeris. Tilsæt sukkeret lidt efter lidt under kraftig piskning. Pisk til marengsen er skinnende, blank og sej. Fold eddike og majsstivelse i med en dejskraber. Kom tyl i sprøjteposen og kom marengsen i. Sprøjt marengsen på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag den i 1 time og 20 minutter. Sluk ovnen og lad din pavlova stå i ovnen til afkølet.

Inden servering piskes fløden fast og vendes med creme fraiche. Fordel det på pavlovaen og top med ribscurd og friske ribs.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

5 comments on “Pavlova med ribscurd”

 1. Sikke en smuk kage! Den drømmer jeg om at servere til min fødselsdag i næste uge sammen med din jordbærkage! Hvad er mon ca omkredsen/diameteren på din pavlova? Jeg bliver vidst nødt til at lave dobbeltportion, så skal lige finde ud af, hvad den kan bages i 🙂

 2. Den smukkeste kage! Sødt, surt, sprødt og cremet… ikke en finger at sætte på 🫶

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT