Sommerens skønne bær. Min have bugner, og jeg stornyder både at plukke, spise og tilberede de mange bær. Hvis jeg når at få plukket nogle af de hvide ribs før, at mine unger har spist dem alle, så elsker jeg at bruge dem i kager.
Hvide ribs er mine yndlings. De er knapt så syrlige, som de røde er, synes jeg - og så klæder de mit bagværk så fint.
I år har jeg kogt flere portioner curd af mine hvide ribs. De er den perfekte erstatning for citron. De giver samme syrlighed - og så elsker jeg, når jeg kan bruge danske råvarer fremfor at skulle købe sydens citroner.
En sød og chewy pavlova toppet med en fløde-creme fraiche creme, syrlig ribscurd og masser af friske ribs. Det er sommerens skønneste kage.
8-10 personer
Det skal du bruge:
Ribscurd
- 300 g hvide ribs
- 50 g vand
- 85 g sukker
- 5 æggeblommer
- 100 g smør
Pavlova
- 5 æggehvider
- 200 g sukker
- 1 tsk. eddike
- 1 spsk. majsstivelse/maizena
Derudover: 150 g piskefløde, 50 g creme fraiche 18 %, friske ribs, sprøjtepose, tyl (reklamelinks)
Sådan gør du
Først laves ribscurd, så den kan nå at køle af. Kom ribs og vand i en gryde og lad det simre i 5-8 minutter til ribsene brister. Sigt det igennem i finmasket si. Kom ribssaften tilbage i gryden og tilsæt sukker og æggeblommer. Varm det op til 85 grader, mens du rører i det. Kom det i en høj beholder, tilsæt smør og blend din curd helt cremet. Hæld ribscurd i et fad og læg husholdningsfilm direkte på curden og stil den på køl til helt kold.
Nu laves pavlovaen. Tænd ovnen på 95 grader varmluft. Kom æggehviderne i en røreskål og pisk dem luftige. Jeg bruger min røremaskine med piskeris. Tilsæt sukkeret lidt efter lidt under kraftig piskning. Pisk til marengsen er skinnende, blank og sej. Fold eddike og majsstivelse i med en dejskraber. Kom tyl i sprøjteposen og kom marengsen i. Sprøjt marengsen på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag den i 1 time og 20 minutter. Sluk ovnen og lad din pavlova stå i ovnen til afkølet.
Inden servering piskes fløden fast og vendes med creme fraiche. Fordel det på pavlovaen og top med ribscurd og friske ribs.
Hej Cathrine
Tak for opskriften. Ved du om man kan fryse ribscurden?
Bh Tine
Hej Tine
Du kan godt fryse en curd.
God bagelyst,
Cathrine
Hvor lang tid i forvejen vil du mene, at man kan lave ribscurden?
Kan man evt. Fryse ribsne ned og tage dem op når man skal lave kage, eller...?
Sikke en smuk kage! Den drømmer jeg om at servere til min fødselsdag i næste uge sammen med din jordbærkage! Hvad er mon ca omkredsen/diameteren på din pavlova? Jeg bliver vidst nødt til at lave dobbeltportion, så skal lige finde ud af, hvad den kan bages i 🙂
Hej Camilla
Diameteren er ca. 25-26 cm.
God bagelyst,
Cathrine
Hvor ser den lækker ud! Kan røde ribs anvendes i stedet for hvide?
Hej Emma
Ja, du kan bruge røde ribs.
God bagelyst,
Cathrine
Den smukkeste kage! Sødt, surt, sprødt og cremet… ikke en finger at sætte på 🫶