Pizzafletninger

Annonce Valsemøllen

En ny version af pizzasneglen. Det hele store hit til madpakken eller skovturen. Pizzafletninger er supernemme at bage, og så passer de perfekt til at blive spist i hånden eller på farten.

Jeg bager pizzafletninger til børnenes madpakke, og de er elsker dem. Fyldet kan du variere i det uendelige. Her får du versionen, der er helt klassisk med tomat, ost og skinke. Du kan også komme pesto, mozzarella eller sødt fyld i.

Du kan enten bage pizzafletningerne samme dag eller lade dejen koldhæve, hvis det passer din dag og bagning bedre.

Pizzafletningerne er bagt på Valsemøllens dansk, økologiske hvedemel med 20 % fuldkorn. Det giver dem endnu mere smag. De er luftige og lette, men bidrager også med god mæthed, hvilket jeg værdsætter, når de sendes med i madpakken.

16 stk.
Det skal du bruge

  • 250 g vand, lunt
  • 30 g gær (10 gram hvis du ønsker at koldhæve dejen)
  • 25 g rørsukker
  • 500 g Valsemøllen stenformalet hvedemel (reklamelink)
  • 1 æg
  • 7 g salt
  • 50 g smør, stuetempereret

Derudover: ketchup/tomatsovs, 150 g revet ost, 125 g skinke, 1 æg til pensling

Sådan gør du
Kom vand, gær og rørsukker i en skål og rør til gæren er opløst. Tilsæt mel, æg og salt. Ælt dejen til den er homogen. Tilsæt smør og ælt dejen yderligere til den slipper skålens kanter og har udviklet en god glutenstruktur. Lad dejen hævet tildækket ved stuetemperatur i 60 minutter. Hvis du ønsker at koldhæve dejen, så stilles den på køl nu til dagen efter, hvorefter du følger resten af opskriften som beskrevet.

Skær skinken i strimler.

Vend dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud til et rektangel på ca. 20 x 60 cm. Smør midten af dejen med ketchup og drys med ost og skinke. Fold den øverste del af dejen over. Smør igen med ketchup, skinke og ost. Fold den nederst del af dejen over. Du har nu fem lag: dej-fyld-dej-fyld-dej. Roter dejen 90 grader og rul den ud til et rektangel på ca. 25 x 40 cm. Del dejen på langs og skær herefter hver side ud i 8 stykker. Du har nu 16 små rektangler.

Del hvert dejrektangel i tre strimler 1 cm fra toppen og flet. Gentag med dem alle. Kom pizzafletningerne på to bageplader beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve i 20 minutter ved stuetemperatur.

Tænd ovnen på 220 grader varm. Pisk et æg sammen og pensl pizzafletningerne. Bag dem i ca. 12 minutter til gyldne. Afkøl på en rist.

Tip: Pizzafletningerne er fryseegnet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

One comment on “Pizzafletninger”

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT