Pulled Pork

Pulled Pork er betegnelse på en nakkesteg, der er blevet tilberedt langsomt og længe, så det bliver så mørt, at det kan ”rives” fra hinanden. Og det bliver mørt! Pulled Pork er en favorit i min familie, hvor det både tilberedes i ovnen om vinteren og på grillen om sommeren. Det er et billigt stykke kød, der kræver et minimum af forberedelse og blot passer sig selv. Man bliver belønnet med meget smagfuldt og saftigt kød. Prøv det! Det er nemt at lave, og så har jeg endnu ikke mødt nogle, der ikke synes, at det smager helt fantastisk!

Det skal du bruge:
Ca. 6 personer

 • En nakkefilet/nakkesteg – min vejede 2,2kg

 

Krydderiblanding:

 • 1 spsk. stødt spidskommen
 • 1 spsk. stødt chili
 • 1 spsk. cayennepeber
 • 2 spsk. barbecue krydderi
 • 3 spsk. paprika
 • 3 spsk. rørsukker
 • 3 spsk. salt
 • 4 fed hvidløg, hakket
 • Friskkværnet peber


Sådan laver du Pulled Pork:

Bland alle ingredienserne til krydderiblandingen sammen. Læg nakkestegen på et stykke husholdningsfilm og ”smør” den i krydderiblandingen. Sørg for at fordele det på hele nakkestegen. Pak den ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet natten over.

Morgenen efter kommes den marinerede nakkesteg i ovnen på 110 grader. Min fik ca. 8 timer. Den skal have en kernetemperatur på 93 grader, når den er færdig. Når nakkestegen er færdig tages den ud, og den kan nu rives fra hinanden med to gafler. Derved får man Pulled Pork.

Hvis du ikke skal servere kødet med det samme kan det holdes lunt under sølvpapir og et viskestykke. Lun det i ovnen med sølvpapir over inden servering.

Pulled pork

Pulled pork

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

5 comments on “Pulled Pork”

 1. Hej Cathrine! Så fik jeg lavet Pulled Pork i søndags efter din opskrift. Vi var 8 mennesker til en nakkefilet på ca. 2,5 kg. Der var mere end rigeligt, og det smagte helt fantastisk godt 🙂 Mikkel har allerede bestilt det til sin fødselsdag - i april 😉

  1. Hej Lone!
   Skønt at høre, at I alle kunne lide det - og specielt at Mikkel allerede kender sin fødselsdagsmenu. Større skulderklap kan man vel næsten ikke få ;).
   Jeg skal vist også snart lave Pulled Pork igen. Det er så godt!
   Kram Cathrine

 2. Hej Cathrine

  Så har jeg prøvet din Pulled Pork. Den er fantastisk. Jeg serverede den med coleslaw (opskrift fra Kentucky) og pommes frites til. Det var et hit. Den rest der blev, kommer i burger boller med coleslaw i aften.

  1. Hej Ilse.
   Ja, Pulled Pork er bare fantastisk! Jeg er glad for, at I også var vilde med det :).
   En solrig mandag med Pulled Pork-burger lyder skønt!
   Cathrine

 3. Hej. Vi har prøvet det, og det kan varmt anbefales. Hvis der er rester, så er det alletiders til madpakken dagen efter. Hilsen din far.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT