Jeg havde en fennikel liggende et køleskabet. Jeg kan godt lide at bruge fintsnittet fennikel i salater, og jeg juicer også tit fennikel i vores juicepresser. Begge måder er rigtig gode at bruge fennikel på. Men da der var gang for i forberedelserne til hotdogs, så bestemte jeg mi g for at råsyltet min fennikel, da jeg var overbevist om, at det ville være super lækkert som topping på aftenens hotdogs. Og det var det heldigvis også. Det tager ingen tid at råsylte en fennikel, og det behøver ikke at stå og trække længe inden, du skal spise det. Jeg forestiller mig også, at den råsyltede fennikel vil smage fantastisk i sandwich, fx med pulled pork, i en salat eller ovenpå en pastaret til aftensmaden.
Det skal du bruge:
- 1 fennikel
- 1 stilk frisk rosmarin
- 3 spsk. eddike
- 3 spsk. honning eller rørsukker
- 13 spsk. koldt vand
Sådan laver du råsyltet fennikel:
Snit fenniklen i papirtynde skiver. Rør eddike, honning og vand sammen i en skål. Kom fennikel og rosmarin i lagen og lad det trække i køleskabet, til det skal spises. De råsyltede fennikel kan sagtens holde sig en uge på køl.