Råsyltet hvide asparges

Jeg har tømt den lokale gårdbutik for hvide asparges. Jeg er nemlig ikke klar til at undvære den delikatesse i et helt år! Sæsonen for hvide asparges er så kort, og hvert år når jeg aldrig at få spiste lige så mange af dem, som jeg gerne vil. Derfor har jeg sørget for at fylde køleskabet godt op med råsyltet hvide asparges. På den måde kan jeg nyde de hvide asparges noget længere. En luksus-spise der passer perfekt til både salater, rugbrødsmadder og som tilbehør til sommerens mange grillaftener.

Det skal du bruge:

  • 10 hvide asparges
  • 2-3 dl eddike
  • 16-20 tsk. rørsukker
  • Friskkværnet peber

Sådan sylter du hvide asparges:
Skræl de hvide asparges og skær bunden af. Snit dem i stykker på ca. 0,5 cm. Kom eddike og sukker i en skål og rør til sukkeret er opløst. Når eddikelagen smager sødt og ikke for surt, kommer der lidt friskkværnet sort peber i. Skold et henkogningsglas. Kom de hvide asparges heri og hæld eddikelagen over. Opbevar i en lufttæt beholder i køleskabet.

Tip: Hjemmesyltet hvide asparges kan holde sig i køleskabet i ca. 1-2 måneder. Hvis du skyller glasset med atamon kan du gøre holdbarheden lidt længere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
VESTRE LANGGADE 1
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT
envelope-ochevron-upfacebookinstagrampinterest-p