Ristet løg og bløde løg

0

Til en rigtig god hotdog hører der flere forskellige slags løg til efter min mening. Faktiske hele tre forskellige af slagsen, nemlig rå, bløde og ristet løg. Så da jeg lavede hotdogs til madklubben, så skulle der selvfølgelig også være alle tre slags løg som tilbehør. Både ristet og bløde løg er nemme at lave. Husk at lave rigeligt – begge slags forsvinder hurtigt.

4 personer
Det skal du bruge:
Bløde løg

 • 2 løg
 • 1 spsk. smør
 • 1 spsk. olivenolie
 • Engelsk sovs
 • 1 tsk. sukker
 • 1-2 dl. vand ca.
 • Salt og peber

 

Ristet løg

 • 1 løg
 • 2 spsk. hvedemel
 • Rapsolie
 • Salt

 

Sådan laver du ristet og bløde løg:
Bløde løg: skær løgene i skiver. Smelt smør og olie på panden, og ristet løgene gyldne ved svag varme. Det tager ca. 15-20 minutter. Kom herefter sukker, salt, peber og engelsk sovs på. Tilsæt vandet og lad det stå og små simre. Hvis du ikke synes, at løgene er bløde nok, når vandet er fordampet, så tilsætter du bare noget mere vand. Smag løgene til og servere dem lune.
Ristet løg: skær løget i tynde skiver. Skil løgringene fra hinanden og kom dem i en skål. Kom melet over dem, og vend dem rundt, så alle løgringene bliver dækket af mel. Kom løgringene over i en si og ryst det overskydende mel af dem. Varm olien op i en lille gryde. Kom løgene i lidt af gangen og steg dem til de er gyldne. Kom dem på et stykke køkkenrulle og drys dem med flagesalt.

Hotdog-2

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Luksus brunsviger
4. oktober 2018
Chokoladekage med rødbeder og chokoladeganache
1. oktober 2018
Svampet mandelkage med hytteost
19. september 2018
Surdejsbrød med sesamfrø
17. august 2018
Karamel brownie med cremefraiche-creme og blåbær
29. juni 2018