Ristet løg og bløde løg

0

Til en rigtig god hotdog hører der flere forskellige slags løg til efter min mening. Faktiske hele tre forskellige af slagsen, nemlig rå, bløde og ristet løg. Så da jeg lavede hotdogs til madklubben, så skulle der selvfølgelig også være alle tre slags løg som tilbehør. Både ristet og bløde løg er nemme at lave. Husk at lave rigeligt – begge slags forsvinder hurtigt.

4 personer
Det skal du bruge:
Bløde løg

 • 2 løg
 • 1 spsk. smør
 • 1 spsk. olivenolie
 • Engelsk sovs
 • 1 tsk. sukker
 • 1-2 dl. vand ca.
 • Salt og peber

 

Ristet løg

 • 1 løg
 • 2 spsk. hvedemel
 • Rapsolie
 • Salt

 

Sådan laver du ristet og bløde løg:
Bløde løg: skær løgene i skiver. Smelt smør og olie på panden, og ristet løgene gyldne ved svag varme. Det tager ca. 15-20 minutter. Kom herefter sukker, salt, peber og engelsk sovs på. Tilsæt vandet og lad det stå og små simre. Hvis du ikke synes, at løgene er bløde nok, når vandet er fordampet, så tilsætter du bare noget mere vand. Smag løgene til og servere dem lune.
Ristet løg: skær løget i tynde skiver. Skil løgringene fra hinanden og kom dem i en skål. Kom melet over dem, og vend dem rundt, så alle løgringene bliver dækket af mel. Kom løgringene over i en si og ryst det overskydende mel af dem. Varm olien op i en lille gryde. Kom løgene i lidt af gangen og steg dem til de er gyldne. Kom dem på et stykke køkkenrulle og drys dem med flagesalt.

Hotdog-2

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Talkage af chokoladekage og hvid chokolademousse
7. februar 2019
Tag med mig på job i en uge
5. februar 2019
Surdejsbrød med ristede løg
25. januar 2019
Luftige, tynde og nemme pitabrød
11. januar 2019
Sprøde kiks med ost og timian
29. december 2018