Scones med rabarber og hvid chokolade

0

Scones. Nok noget af det nemmeste bagværk der findes. Samtidig med at de smager helt fantastisk. Scones kan bages lynhurtigt – en lille time efter, at du finder ingredienserne frem, så har du en sød, sprød og lækker boller. Eller er det en kage? Med udgangspunkt i ingredienslisten, så er hjemmebagte scones nok mest en kage. Men hvem elsker ikke også kage med syrlige rabarber og sød hvid chokolade?

De her scones indeholder sæsonens lækre rabarber og luksus hvid chokolade. En kombination man aldrig går fejl af. Du kan også komme mørk chokolade, andre bær eller rosiner i dine scones, hvis du foretrækker det. Lækre bliver de i alt fald, og de er bare så nemme at bage. Bag en portion og tag dem med i picnickurven, nyd dem til brunchbordet eller til eftermiddagens kop kaffe.

Ca. 20-25 stk.
Det skal du bruge:

 • 150g koldt smør
 • 600g hvedemel
 • 100g rørsukker
 • 35g bagepulver
 • 1 tsk. stødt kardemomme
 • ½ tsk. salt
 • 150g rabarber
 • 100g hvid chokolade
 • 3 dl kærnemælk
 • 2 æg
 • 1 æg til pensling

Sådan bager du scones:

Snit rabarberne fint og drys dem med en tsk. sukker. Lad dem stå og trække, mens du laver dejen. Hak den hvide chokolade groft. Kom mel og smør i en skål og gnid det samme. Arbejd så lidt med dejen igennem hele processen som muligt. Smørret behøver ikke at blive fordelt jævnt. Tilsæt rørsukker, bagepulver, kardemomme, salt, rabarber og hvid chokolade og rør dejen sammen. Hæld mælk og æg ved og samle forsigtigt dejen med en dejskraber til den lige netop hænger sammen. Vend dejen ud på et melet bord og rul den sammen til en pølse. Skær dejen ud i boller på ca. 2 cm tykkelse. Placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

Lad dine scones hæve i 30 minutter tildækket på bagepladen. Tænd ovnen på 200grader. Når de er hævet færdig, så piskes et æg sammen i en skål, og sconesene pensles med æg. Bag dem i ovnen i ca. 20 minutter til de er gyldne. Server gerne lune. Scones smager bedst samme dag, da de er bagt med bagepulver. Ellers kan de fryses ned og lunes i ovnen inden servering.

Scones_1 Scones_4

Scones_6

 

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

SENESTE

Surdejsbrød med sesamfrø
17. august 2018
Karamel brownie med cremefraiche-creme og blåbær
29. juni 2018
Cheesecake med bagte rabarber og havrekikse-bund
13. juni 2018
Blødt rugbrød uden kerner – Barnets første brød
29. maj 2018
Koldhævede bløde gærboller
24. maj 2018