Scones med ribs og solbær

0

Scones er noget af de nemmeste bagværk, der findes. Det kræver ingen æltning, ingen gær eller surdej, og så tager det ikke meget mere end en lille time, før køkkenet dufter sødt af nybagte scones. De friske ribs og solbær giver et dejligt modspil til den søde scones, som jeg ikke helt kan bestemme mig for, om jeg skal kalde for en bolle eller en kage? Scones skal helst nydes nybagte. Dagen efter kan de lunes i ovnen inden servering.

16-20 stk.
Det skal du bruge:

  • 450-500g hvedemel
  • 75g sukker
  • 3 tsk. bagepulver
  • ¼ tsk. salt
  • 200g koldt smør
  • 1 dl mælk
  • 1 dl fløde
  • 1 æg
  • 100g ribs
  • 100g solbær


Sådan bager du scones med ribs og solbær:
Tænd ovnen på 200 grader. Rør mel, sukker, bagepulver og salt sammen i en skål. Skær smørret i mindre firkanter og smuldre det sammen med de tørre ingredienser. Dette gøres nemmeste med hænderne. Dejen skal ikke være samlet, men smuldret og det gør ingenting, at smørret ikke er ligeligt fordelt. I en anden skål blandes mælk, fløde og æg. Hæld de våde ingredienser sammen med de tørre. Tilsæt solbær og ribs og rør forsigtigt med en dejskraber eller ske til dejen samler sig.

Vend dejen ud på et meldrysset bord og form dejen med hænderne til et rektangel, der måler ca. 40x15cm. Del dejen på langs med en kniv, der er drysset med mel. Skær herefter dejen over i 5-4 stykker på den anden led afhængigt af, om du ønsker 16 eller 20 scones. Til sidst skæres hver firkant på skrå, så sconesene bliver trekantet. Sæt dine scones på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ca. 20 minutter til de er gyldne. Lad sconesene afkøle på en rist. Hvis du ønsker det, så kan de pyntes med smeltet chokolade.

Scones_4

Scones_6

Scones_8

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Mit bedste og mest uundværlige bageudstyr
12. december 2018
Prikkede julesmåkager – søde, nemme og hyggelige
11. december 2018
Flødeboller med midte af brownie
6. december 2018
Cheesecake med hytteost og brombær
1. december 2018
Søde kardemommesnurrer
29. november 2018