Serranorulle – perfekt til tapas

4

Tapas er bare så hyggeligt, og så er det nemt at servere, da det hele kan tilberedes og gøres klar, inden gæsterne kommer. Jeg er i sær rigtig glad for serranoskinke. Denne gang har jeg fået inspiration fra venner, der heldigvis er ligeså glad for god og hyggelig mad, som jeg selv. Serranorullen serverede jeg sammen med mange andre lækre tapasretter, og det var så hyggeligt. Nyd sommeren på terrassen med et godt glas vin og mange, små skønne tapas mundfulde.

2 stk. serranoruller med mange skiver i hver
Det skal du bruge:

 • 8 skiver serrano skinke
 • 1 bøtte flødeost, ca. 200g
 • 1 tsk. dijonsennep
 • Tørrede tranebær efter smag
 • Frisk purløg
 • Salt og peber
 • Balsamico


Sådan laver du en serranorulle:

4 skiver af serranoskinke lægges over hinanden på et stykke film, så de danner en firkant, der er helt dækket af skinke. Gør det samme med de 4 andre skiver også. Flødeost, sennep, salt og peber røres sammen, og de finthakkede tørrede tranebær og purløg kommes i. Ostefyldet smøres på skinken. Rul den til en roulade, der er omviklet med filmen og kom den i fryseren. Rouladen tages først op af fryseren, lige inden den skal skæres, så er det meget nemmere. Jeg serverede den på grønne salatblade og kom en smule balsamico over inden servering.

Serranorulle-1

Serranorulle-fb

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
 1. Nanna

  Uhm de ser lækre ud. Kan de laves og smides i fryseren dagen før servering, eller tror du, de bliver for frosne af så lang tid i fryseren?

  1. Hej Nanna.
   Ja, seranorullen kan sagtens laves dagen (eller et par dage) i forvejen. Frys den ned, tag den op et par timer før servering. Skær den ud, mens den stadig er frossen, og lad stykkerne tø op før servering 🙂

   De smager hammergodt!
   God weekend,
   Cathrine

  1. Hej Eva.

   Det er desværre alt for længe siden, at jeg har lavet de her lækre serranoruller til, at jeg kan huske præcist, hvor mange stykker der bliver af en rulle. Men jeg tænker, at du skal lave dobbelt portion, hvis du skal bruge til 45 personer.

   Serranorullerne kan sagtens fryses, så du kan nemt lave en rulle mere, hvis du er i tvivl, om der er nok – den kan laves i god tid og fryses ned inden servering, eller også kan du fryse den ned, hvis den ikke bliver brugt 🙂

   Mvh. Cathrine

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Luksus brunsviger
4. oktober 2018
Chokoladekage med rødbeder og chokoladeganache
1. oktober 2018
Svampet mandelkage med hytteost
19. september 2018
Surdejsbrød med sesamfrø
17. august 2018
Karamel brownie med cremefraiche-creme og blåbær
29. juni 2018