Smørbagte småkager med chokoladestykker

Jeg siger det lige igen - min mormor er virkelig god til at bage. Én ting, som hun bager særligt godt, det er småkager. Og jeg elsker småkager! Jeg er glad for den lille kage, der er så sprød og porøs, at den nærmest smelter på tungen. Lige præcis sådan er den her specie småkage. Bagt med smør og generøse stykker mørk chokolade. Hvis du også er glad for småkager og specier, eller cookies, som de vel egentligt også kunne kaldes, så må du prøve at bage dem! De er virkelig, virkelig gode. Fik jeg sagt, at de smager så godt!?

20-24 stk.
Det skal du bruge:

  • 100 g hvedemel
  • 90 g koldt smør
  • 30 g flormelis
  • 50 g mørk chokolade hakket i grove stykker
  • 1 æg
  • 20 g mandler
  • 20 g rørsukker

Sådan bager du sprøde, smørbagte småkager med chokolade:
Del ægget i hvide og blomme. Pisk æggeblommen sammen med en gaffel, da du skal kun bruge en halv æggeblomme i dejen. Stil både æggehvide og æggeblomme til side til senere brug.

Kom smør og mel i en skål og smuldre det sammen indtil, at det ligner rasp. Rør flormelis og hakket chokolade i. Saml dejen med ½ æggeblomme. Vend småkagedejen ud på bordet og rul det til en pølse med en diameter på 6-7 cm. Stram dejen ind i husholdningsfilm og kom den i køleskabet i minimum 1 time, til dejen er gennemkold. Rør æggehviden sammen med resten af æggeblommen og kom også det på køl.

Hak mandlerne fint og vend dem sammen med rørsukker. Tag dejen ud af køleskabet og tænd ovnen på 175 grader varmluft. Pensl dejen hele vejen rundt med æg og rul den i mandel-rørsukker blandingen. Skær dejen ud i småkager på ca. 0,5-1 cm tykkelse. Det gøres nemmest med en brødkniv. Kom småkagerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag småkagerne i 10-12 minutter til de er gyldne i kanten. Lad dem hvile i 5 minutter på bagepladen før, at du fører dem over på en rist for at køle helt af. Opbevar dine småkager i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

11 comments on “Smørbagte småkager med chokoladestykker”

  1. Hej Cathrine

    Nu har jeg bagt dem et par gange, og de er super lækre. Men de smuldrer nemt, og det er lidt ærgerligt. Gør dine også det? Og er der en måde at undgå det på?

    1. Hej Cathrine
      Jeg mente ikke, dejen smuldrer. Men når de er færdigbagt skal der intet til, før de falder fra hinanden og bliver til krummer i stedet. Kan ekstra æg eller væske også hjælpe på det? Og snakker vi mælk eller?

      Bh Nina

  2. Min pølse måler 6 cm i diameter og er kun 9 cm lang. Hvordan får jeg det til 20-24 småkager, når de skal skæres ud på ca. 0,5 cm tykkelse? Skal jeg bare rulle pølsen mere ud, efter den har været på køl, eller bliver småkagerne så alt for små?

    1. Hej Jeanette

      Det bør passe okay. Skær småkagerne ud i 0,5 cm tykkelse, og så har du 18 småkager. Ellers kan du rulle småkagedejen ud til 5 cm i diameter - det vil også give en rigtig fin størrelse 🙂

      God bagelyst,
      Cathrine

    1. Hej Louise

      Det kan skyldes flere ting. De er ikke bagt nok. Dejen er blevet æltet for meget. Eller du har brugt et blandingsprodukt i stedet for rigtig smør.

      God bagelyst,
      Cathrine

  3. Kan dejen fryses og så tages op og bages, når behovet for friskbagte småkager melder sig? 😊

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT