Smoothiebowl med ymerdrys

Hej igen! Så er jeg endelig tilbage, og jeg glæder mig til at give bloggen meget mere opmærksomhed fremover. Stilheden herinde skyldes husbyggeriet. Nu er vi endelig flyttet ind, og det er så rart med et hjem igen. Og ikke mindst eget køkken. Vores nye køkken mangler stadig nogle småting som f.eks. en emhætte og en kogeplade, før det er færdigt. Så indtil videre bliver der kun lavet kold mad eller mad, der kan tilberedes i ovnen. Men det er okay – bare det at spise af sit eget stel er skønt.

Derfor starter vi ud med en opskrift på morgenmad. Smoothie lavet på yoghurt er lækkert og mætter meget mere, end når det laves på juice. For at gøre det endnu bedre og give større mæthed, så topper jeg min smoothie med hjemmelavet ymerdrys. Jeg havde et par stykker af de her rugbrødsboller i overskud. Min opskrift på hjemmelavet ymerdrys finder du lige her. Nemt og lækkert og så undgår man også madspild!

Det skal du bruge:

 • Yoghurt naturel
 • Frosne bær (jeg bruger jordbær, brombær og blåbær)
 • 1 dadel til at søde med
 • 1 tsk. hvedegræspulver

 

Sådan laver du en smoothiebowl:
Kom alle ingredienserne i en blender. Blend det til en homogen konsistens. Hæld smoothien i en skål og drys med ymerdrys eller din favorit topping. På billedet er der toppet med hjemmelavet ymerdrys, hampefrø og granatæblekerner.

smoothie-bowl-1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

3 comments on “Smoothiebowl med ymerdrys”

 1. Hej Maria.
  Ja, det er korrekt, at det anbefales koge frosne bær inden, at de bruges. Du kan koge dem op og fryse dem ned - som en kompot eller marmelade, så du ikke får en lunken smoothie.

  Jeg bruger økologiske bær, og jeg koger dem ikke. Men det vil jeg ikke direkte anbefale dig 🙂 Håber, du forstår.

  Mvh. Cathrine

  1. Hej igen.
   Jeg forstår 🙂

   Kunne prøve din anden mulighed som du nævnte ellers.
   Tak for hurtigt svar 🙂

 2. Hej Cathrine.
  Hvordan forholder jeg mig til at anbefalingerne siger at man skal koge bærrene før man bruger dem?
  Har førhen brugt frosne bær til smoothies, men pga. leverbetændelse står der at man skal koge bærrene inden brug.
  det har jeg nu prøvet på, og al smagen er nærmest væk bagefter efter kogning.
  Og smoothien bliver lunken i stedet for kold og frisk 🙁

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT