Vi har endelig fået os en terrasse. Efter lidt over et år i vores hus, så er vi nået til haven, der trænger til en kærlig hånd. Vi startede med at lave terrassen, for med sommerens kommen, så kunne jeg slet ikke vente med at spise aftensmad udenfor. Med sol, sommer og egen terrasse, så stiger min lyst til friske, sprøde grøntsager. Heldigvis er der masser af netop dét i sæson lige nu. At sommeren så endnu ikke har bestemt sig for at komme - det er en anden sag... Fennikel, spidskål, agurk og ærter er nogle af de grøntsager, jeg altid nyder i sommermånederne. Sammen udgør de en lækker salat, der ikke behøver meget andet for at være velsmagende, sund og mættende. Næste gang jeg vender den her salat sammen, så tror jeg, at jeg topper den med et par hjemmesyltet hvide asparges. Det vil absolut klæde den. Eller snitter et par friske, danske jordbær i. Mulighederne er mange.
Det skal du bruge:
- ½ spidskål
- ½ fennikel
- ½ agurk
- 2 håndfulde friske ærter
- 75 g feta
- 1 spsk. olivenolie
- 1 spsk. hvidvinseddike
Sådan laver du en sprød sommersalat:
Snit spidskål, fennikel og agurk i helt tynde strimler. Bælg ærterne og vend dem sammen med spidskål og fennikel. Bland olivenolie og hvidvinseddike sammen og vend det i salaten. Smuldre feta over salaten og server.