Speltboller med friske figner, mandler og kardemomme

Når bladene skifter farve på træerne, vinden bliver køligere og regnen pisker mod vores skråvinduer helt oppe på 5. sal, så ved jeg, at efteråret er kommet. Og for mig betyder efterår hygge og lange gåture, der sluttes af med en hjemmebagt bolle og en god kop kaffe. Grundet det koldere vejr, så har jeg lyst til at bage boller med masser af smag og fylde. Disse speltboller smager skønt af kardemomme, og de friske figner og mandler giver masser af smag og bid. Ja, faktisk så smagte de virkeligt godt, og så dufter boller med kardemomme bare helt fantastisk, når de kommer ud af ovnen.

12 boller
Det skal du bruge:

 • 350g lunkent vand
 • 25g økologisk gær (hvis du foretrækker konventionelt gær, så brug 35g)
 • 550g sigtet speltmel
 • 15g salt
 • 1 tsk. rørsukker
 • 1 tsk. kardemomme
 • 2-3 friske figner
 • 1 håndfuld mandler

 

Sådan bager du speltboller:
Kom vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt mel, salt og sukker og ælt dejen godt til den er blank og smidig. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 1 time. Skær fignerne i mundrette stykker. Vend dejen ud på et meldrysset bord og kom figner og mandler i bollerne, mens du former dem. Kom bollerne på en beklædt bageplade og lad dem hæve yderlig 30 minutter. Tænd for ovnen på 230grader alm. ovn. Når bollerne har hævet bages de i 15-18 minutter. Lad dem køle på en rist og nyd.

Speltbollerfign1

Speltbollerfign2

Speltbollerfign-fb

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 comments on “Speltboller med friske figner, mandler og kardemomme”

  1. Hej Nadja.
   Tak for det - de er virkelig også lækre. Jeg forsøger at spise så mange friske figner som muligt, når de er i sæson, så det var helt perfekt at komme dem i boller også :).
   God dag til dig.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT