Speltboller med friske figner, mandler og kardemomme

2

Når bladene skifter farve på træerne, vinden bliver køligere og regnen pisker mod vores skråvinduer helt oppe på 5. sal, så ved jeg, at efteråret er kommet. Og for mig betyder efterår hygge og lange gåture, der sluttes af med en hjemmebagt bolle og en god kop kaffe. Grundet det koldere vejr, så har jeg lyst til at bage boller med masser af smag og fylde. Disse speltboller smager skønt af kardemomme, og de friske figner og mandler giver masser af smag og bid. Ja, faktisk så smagte de virkeligt godt, og så dufter boller med kardemomme bare helt fantastisk, når de kommer ud af ovnen.

12 boller
Det skal du bruge:

 • 350g lunkent vand
 • 25g økologisk gær (hvis du foretrækker konventionelt gær, så brug 35g)
 • 550g sigtet speltmel
 • 15g salt
 • 1 tsk. rørsukker
 • 1 tsk. kardemomme
 • 2-3 friske figner
 • 1 håndfuld mandler

 

Sådan bager du speltboller:
Kom vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt mel, salt og sukker og ælt dejen godt til den er blank og smidig. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 1 time. Skær fignerne i mundrette stykker. Vend dejen ud på et meldrysset bord og kom figner og mandler i bollerne, mens du former dem. Kom bollerne på en beklædt bageplade og lad dem hæve yderlig 30 minutter. Tænd for ovnen på 230grader alm. ovn. Når bollerne har hævet bages de i 15-18 minutter. Lad dem køle på en rist og nyd.

Speltbollerfign1

Speltbollerfign2

Speltbollerfign-fb

 

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
  1. Hej Nadja.
   Tak for det – de er virkelig også lækre. Jeg forsøger at spise så mange friske figner som muligt, når de er i sæson, så det var helt perfekt at komme dem i boller også :).
   God dag til dig.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

SENESTE

Surdejsbrød med sesamfrø
17. august 2018
Karamel brownie med cremefraiche-creme og blåbær
29. juni 2018
Cheesecake med bagte rabarber og havrekikse-bund
13. juni 2018
Blødt rugbrød uden kerner – Barnets første brød
29. maj 2018
Koldhævede bløde gærboller
24. maj 2018