Sprød pavlova med ribs - sommerens nemmeste kage

Sikke en skøn sommerferie! Men nu er jeg tilbage, og hvor har jeg bare glædet mig til at bage og dele flere opskrifter med jer.

Lad os starte med den nemmeste sommerkage. Er din ribsbuks i haven tom, så kan du toppe din marengs med sommerens andre bær. Jordbær, hindbær, blåbær eller din favorit.

Jeg er vild med den søde marengs toppet med en nem creme og friske bær. Den smager så godt, og så kan den lynhurtigt vendes sammen.

6 personer
Det skal du bruge:

Marengs

 • 4 æggehvider
 • 230 g rørsukker
 • 1 tsk. eddike

Creme

 • 1 vaniljestang
 • 1 tsk. sukker
 • 1,5 dl piskefløde
 • 100 g creme fraiche, 18 %

Derudover

 • Masser af ribs eller bær

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 110 grader varmluft. Kom æggehviderne i en røreskål og pisk dem luftige. Jeg bruger min røremaskine med piskeris. Tilsæt sukkeret lidt efter lidt under kraftig piskning. Pisk til marengsen er skinnende, blank og sej. Fold eddike i med en dejskraber. Fordel marengsen på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag den i 1 time og 10 minutter. Lad afkøle.

Nu laves cremen. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og tryk dem sammen med sukkeret. Pisk fløden til der trækkes spor med håndmixeren - den skal piskes lidt fast, da den bliver mere flydende, når creme fraiche tilsættes. Vend vaniljesukker og creme fraiche i. Fordel over den afkølede marengs. Vend ribs med 1-2 spsk. sukker og fordel over kagen. Server og nyd

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 comments on “Sprød pavlova med ribs - sommerens nemmeste kage”

  1. Hej Malene

   Det ville jeg ikke gøre. Jeg bager den til, at den fortsat er lidt blød/chewy i midten - og står den natten over, så kan den godt blive blød.

   God bagelyst,
   Cathrine

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT