Sikke en skøn sommerferie! Men nu er jeg tilbage, og hvor har jeg bare glædet mig til at bage og dele flere opskrifter med jer.
Lad os starte med den nemmeste sommerkage. Er din ribsbuks i haven tom, så kan du toppe din marengs med sommerens andre bær. Jordbær, hindbær, blåbær eller din favorit.
Jeg er vild med den søde marengs toppet med en nem creme og friske bær. Den smager så godt, og så kan den lynhurtigt vendes sammen.
6 personer
Det skal du bruge:
Marengs
- 4 æggehvider
- 230 g rørsukker
- 1 tsk. eddike
Creme
- 1 vaniljestang
- 1 tsk. sukker
- 1,5 dl piskefløde
- 100 g creme fraiche, 18 %
Derudover
- Masser af ribs eller bær
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 110 grader varmluft. Kom æggehviderne i en røreskål og pisk dem luftige. Jeg bruger min røremaskine med piskeris. Tilsæt sukkeret lidt efter lidt under kraftig piskning. Pisk til marengsen er skinnende, blank og sej. Fold eddike i med en dejskraber. Fordel marengsen på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag den i 1 time og 10 minutter. Lad afkøle.
Nu laves cremen. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og tryk dem sammen med sukkeret. Pisk fløden til der trækkes spor med håndmixeren - den skal piskes lidt fast, da den bliver mere flydende, når creme fraiche tilsættes. Vend vaniljesukker og creme fraiche i. Fordel over den afkølede marengs. Vend ribs med 1-2 spsk. sukker og fordel over kagen. Server og nyd
Kan man lave bunden dagen i forvejen? 🙂
Hej Malene
Det ville jeg ikke gøre. Jeg bager den til, at den fortsat er lidt blød/chewy i midten - og står den natten over, så kan den godt blive blød.
God bagelyst,
Cathrine