Annonce - opskriften er udviklet for Mammen Mejerierne
Sprøde, salte kiks, der gør sig fantastisk til et ostebord eller som en lille hapser til et koldt glas champagne. Sablé kiks hedder de, hvis det skal være helt korrekt. Mel, smør og fintrevet ost forvandlet til en himmelsk lille mundfuld. Jeg tilføjede frisk timian og et lille nip cayennepeber for endnu mere smag. Skal du bruge en lille snack til velkomsten, lidt sprødt til tapas eller ostebordet, så er de her kiks helt perfekte. Jeg havde umådeligt svært ved at holde fingrene fra de her sprøde kiks. De er så lækre. Jeg toppede dem med danablu og fingenkompot kogt i portvin. Men du kan toppe den med lige netop din favorit - kiksene gør sig godt til det meste.
Ca. 35 stk.
Det skal du bruge:
- 130 g hvedemel
- 30 g fuldkornsmel
- 1,5 tsk. bagepulver
- 1 knivspids salt
- 1 knivspids cayennepeber (kan udelades)
- 115 g smør, stuetempereret
- 60 g fintrevet Tange Sø ost eller en anden fastmodnet ost
- 1,5 spsk. frisk timian
Sådan bager du sprøde sablé kiks:
Rør hvedemel, bagepulver, salt og cayennepeber sammen i en skål. Kom smør, ost og timian i en røreskål og pisk det med en håndmixer eller røremaskine i 2 minutter til det er lyst og luftigt. Tilsæt de tørre ingredienser lidt ad gangen under omrøring. Samle herefter dejen med hænderne på et bord drysset med meget lidt mel. Pres dejen godt sammen til en kugle og rul den til en lang pølse på ca. 30 cm. Kom dejen i husholdningsfilm og på køl i mindst en time eller op til 2 dage. Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Skær kiksene ud i en tykkelse på 5-7 mm. Kom dem på en bageplade med bagepapir og bag i ca. 13-15 minutter til de er gyldne. Afkøl kort på pladen og kom dem herefter på en bagerist. Kom dem i en lufttæt beholder, når de er helt kolde. Her kan de holde sig ca. 14 dage.
Tip: Spis kiksene til et ostebord eller nyd dem som sprød topping på vinterens mange grøntsagssupper.