Når man ikke kan købe det, så må man jo lave det selv. I den lille by, som jeg bor i, der er der ingen take-awaysteder, der laver forårsruller. Ej Heller kunne jeg købe filodej nogle steder, så jeg selv kunne lave dem. Derfor så jeg mig nødsaget til at forsøge mig med en hjemmelavet filodej, da jeg allerede havde bestemt mig for, at jeg ville lave hjemmelavede forårsruller til aftensmad. Den hjemmelavede filodej smagte så godt, og nu er jeg helt glad for, at jeg ikke kunne købe filodej, så jeg fik forsøgt at lave min egen. Hvis du vil spare lidt tid på aftensmaden, så kan du sagtens bruge købt filodej eller købe dej til forårsruller i asiatiske supermarkeder, hvis du bor i en lidt større by end jeg.
15-20 stk.
Det skal du bruge:
Hjemmelavet filodej:
- 2,5 dl hvedemel
- 2 spsk. olivenolie
- 1 dl vand
- 1 spsk. eddike
- Lidt salt
Fyld:
- 200g hakket svinekød (du kan også bruge hakket okse- eller kyllingekød)
- 1 lille løg
- 1 gulerod
- 2 blade spidskål eller hvidkål
- 2 fed hvidløg
- Frisk chili
- ½ tsk. fintrevet frisk ingefær
- Salt og peber
Sådan laver du stegte forårsruller i hjemmelavet filodej:
Bland alle ingredienserne til dejen sammen og ælt den godt. Dæk den ind i husholdningsfilm og lad den hvile mindst 1 time i køleskabet. Mens dejen hviler, så laves fyldet.
Snit løg og kål i mundrette stykker. Hak hvidløg og chili fint. Skræl guleroden og riv den på et groft rivejern. Steg løg og kål på en pande i en smule olivenolie. Når det er blevet blødt, så tages det af varmen. Kom kødet på panden og steg det. Når det næsten er gennemstegt tilsættes chili, hvidløg, ingefær, salt og peber. Tilsæt nu kål, løg og revet gulerod. Smag til. Steg videre i 1-2 minutter og tag fyldet af varmen. Lad det køle af inden, at det skal i forårsrullerne.
Drys bordet med mel. Del dejen i fire stykker og rul hver dejklump ud til det er aflangt og helt tyndt. Dejen kan være lidt svær at rulle ud, da den trækker sig sammen. Det kan hjælpe at holde på dejen med den ene hånd, mens du ruller kagerullen med den anden. Del hver dejstrimmel i fire-fem stykker. Rul hvert stykke lidt mere, hvis det ikke er helt tyndt. Kom 1-2 spsk. fyld i hvert stykke dej og form det til en forårsrulle. Luk forårsrullen ved at smøre lidt vand på det sidste stykke dej. Fortsæt til alt dejen er brugt. De rå forårsruller kan sagtens hvile i køleskabet, hvis de er lavet i god tid inden spisetid. Varm olivenolie op på en pande og steg forårsrullerne. Server med soja og en frisk salat.
Tip: Jeg serverede en salat sammen med de hjemmelavede forårsruller. Salaten bestod af fintsnittet spidskål, agurk, soja/chili ristede edamamebønner, ristede sesamfrø og limesaft.
[…] Spinattærten er fra bogen Kødfri Mandag af Nadia Mathiasen, som jeg har lånt på biblioteket. Men opskriften findes også her på bloggen Foodfanatic. I min udgave har jeg brugt frossen helbladet spinat og Puck “feta”. Filodej kan laves billigt, jeg fulgte denne meget nemme opskrift fra Cathrine Brandt. […]
[…] og min yndlings søde chilisovs – en chilimarmelade, som vi bruger til alt lige fra dyppelse til forårsruller, ovenpå pizza, til at krydre bolognesen eller alle andre retter, der lige trænger til lidt sødt […]