Sund kartoffelvaffel

0

Sidste år (det har med garanti været i december måned) købte jeg et vaffeljern. Jeg forsøger ellers at holde min udstyrspark på et minimum i køkkenet. Men et vaffeljern kunne jeg åbenbart ikke leve uden. Jeg har da også nydt en god hjemmelavet vaffel et par gange, men vaffeljernet har mest af alt samlet støv i skabet. Da jeg er startet på min Bachelor, og jeg kan se frem til at skrive på en opgave i tre måneder, så står overspringshandlingerne i kø. Og dermed kom vaffeljernet i brug. Dog i en sund variant. En lækker og sprød vaffel, der er lavet af kartofler, og som passer perfekt til en god frokost. Kartoffelvaflen er nem og hurtig at lave, og så består den af ingredienser, som jeg som oftest har i mit køkken. Jeg nød den sprøde vaffel med et æg og lidt grøntsager. Hvis du ikke har et vaffeljern, så kan du sagtens stege kartoffelmassen på en pande i stedet.

2 tynde vafler
Det skal du bruge:

  • 2-3 kartofler
  • ½ løg
  • ½ tsk. bagepulver
  • 1-2 spsk. rugmel
  • 1 æg
  • Salt og peber

 

Sådan laver du en sund og sprød kartoffelvaffel:
Riv kartofler og løg groft. Drys det med salt og rør det sammen. Lad kartoffel og løg blandingen trække i et par minutter og vrid det fri for overskydende væske. Bland de øvrige ingredienser i. Smør det varme vaffeljern med en smule olie eller smør, så du er sikker på, at vaflen ikke hænger fast. Kom kartoffelmassen i vaffeljernet og steg kartoffelvaflen til den er gylden og sprød. Server med det samme.

Kartoffelvaffel-1

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

INSTAGRAM

SENESTE

Svampet mandelkage med hytteost
19. september 2018
Surdejsbrød med sesamfrø
17. august 2018
Karamel brownie med cremefraiche-creme og blåbær
29. juni 2018
Cheesecake med bagte rabarber og havrekikse-bund
13. juni 2018
Blødt rugbrød uden kerner – Barnets første brød
29. maj 2018