Sund kartoffelvaffel

Sidste år (det har med garanti været i december måned) købte jeg et vaffeljern. Jeg forsøger ellers at holde min udstyrspark på et minimum i køkkenet. Men et vaffeljern kunne jeg åbenbart ikke leve uden. Jeg har da også nydt en god hjemmelavet vaffel et par gange, men vaffeljernet har mest af alt samlet støv i skabet. Da jeg er startet på min Bachelor, og jeg kan se frem til at skrive på en opgave i tre måneder, så står overspringshandlingerne i kø. Og dermed kom vaffeljernet i brug. Dog i en sund variant. En lækker og sprød vaffel, der er lavet af kartofler, og som passer perfekt til en god frokost. Kartoffelvaflen er nem og hurtig at lave, og så består den af ingredienser, som jeg som oftest har i mit køkken. Jeg nød den sprøde vaffel med et æg og lidt grøntsager. Hvis du ikke har et vaffeljern, så kan du sagtens stege kartoffelmassen på en pande i stedet.

2 tynde vafler
Det skal du bruge:

  • 2-3 kartofler
  • ½ løg
  • ½ tsk. bagepulver
  • 1-2 spsk. rugmel
  • 1 æg
  • Salt og peber

 

Sådan laver du en sund og sprød kartoffelvaffel:
Riv kartofler og løg groft. Drys det med salt og rør det sammen. Lad kartoffel og løg blandingen trække i et par minutter og vrid det fri for overskydende væske. Bland de øvrige ingredienser i. Smør det varme vaffeljern med en smule olie eller smør, så du er sikker på, at vaflen ikke hænger fast. Kom kartoffelmassen i vaffeljernet og steg kartoffelvaflen til den er gylden og sprød. Server med det samme.

Kartoffelvaffel-1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 comments on “Sund kartoffelvaffel”

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT