Surdejs pølsehorn - bagt med sød surdej

De her pølsehorn er en del af min bog SURDEJ, hvor du også finder mange flere opskrifter med sød surdej. Pitabrød, burgerboller, hotdogbrød, toastbrød og mange flere... Find bogen SURDEJ - KLIK HER

Det er fantastisk at bage familiens favoritbagværk. Både børn og voksne elsker hjemmebagte pølsehorn. Her i opskriften lærer du at bruge Tangzhong metoden - en simpel forklistring, hvor mel og vand varmes op, så dejen kan binde mere væske. Det sikrer, at dine pølsehorn forbliver saftige i flere dage. Pølsehornene er luftige og har en sprød skorpe, så de vækker begejstring hos alle.

Med din surdej kan du bage de bedste pølsehorn!

24 stk.
Det skal du bruge:

Sød surdej til brug i dej samme dag

  • 125 g fint hvedemel
  • 100 g vand
  • 65 g moden surdej
  • 35 g pulveriseret sukker (blendet sukker for bedre opløsning)

Sød surdej til brug i dej dagen efter

  • 125 g fint hvedemel
  • 100 g vand
  • 20 g moden surdej
  • 35 g pulveriseret sukker (blendet sukker for bedre opløsning)

Dej

  • 50 g mel*
  • 250 g vand*
  • 50 g kold mælk
  • 250 g sød surdej
  • 30 g sukker
  • 2 æg (1 æg til dejen og 1 æg til at pensle dejen med)
  • 475 g fint hvedemel
  • 50 g fuldkorns hvedemel
  • 7 g salt
  • 50 g blødt smør

Derudover skal du bruge 8 stk. pølser

Sådan laver du luftige pølsehorn med surdej
Fodr din surdej og lad den stå lunt til den er hævet til sit peak (cirka dobbelt størrelse). Det tager omkring 3-4 timer.


Kom mel* og vand* i en gryde og kog det op til 65 grader. Det får en konsistens som vaniljecreme/budding. Stil det til side og lad det køle af i et kvarters tid.

Kom mælk, surdej og sukker i røremaskinens skål og rør det sammen. Kom melopkoget i. Kom mel, æg og salt i og ælt dejen til den er samlet. Tilsæt det bløde smør og ælt dejen til den er glat, samlet og slippers skålens kanter. Kom dejen i bøtte og lad den hæve et lunt sted i 3-4 timer indtil, at dejen er hævet med 20-30 %.

Del hver pølse i tre stykker, så du har 24 stk. Lad dem stå tildækket ved stuetemperatur i en lille halv time, så de temperer en smule. Hvis pølserne er helt kolde, når de rulles ind i dejen, så vil dejen køles og have svært ved at hæve. Vend dejen ud på et meldrysset bord og del dejen i tre portioner á 420 g hver. Rul hver portion ud til en cirkel. Del dejen i 8 stykker. Placer en pølse på det brede stykke af dejen og rul dejen omkring pølsen. Placer hvert pølsehorn på en bageplade beklædt med bagepapir. Dæk pølsehornene til med husholdningsfilm eller en pose og lad pølsehornene efterhæve i 4 timer ved stuetemperatur. Stil pølsehornene til koldhævning natten over.

Dagen efter tages pølsehornene ud af køleskabet og stilles ved stuetemperatur, mens ovnen varmes op til 220 grader varmluft med en tom bageplade nederst i ovnen. Pensl pølsehornene med et sammenpisket æg og drys med sesamfrø, hvis du ønsker det.

Kog en liter vand i en elkedel. Kom en plade pølsehorn ind i midten af ovnen. Fyld den varme bradepande nederst med kogende vand og luk ovnlågen, så dampen forbliver i ovnen. Bag dine pølsehorn i 5-7 minutter med damp. Tag herefter pladen med vand ud og bag pølsehornene færdige i 8-10 minutter til gyldne. Gentag med den anden plade pølsehorn. Afkøl på en rist eller nyd med det samme.

*Koges op efter Tangzhong metoden


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

29 comments on “Surdejs pølsehorn - bagt med sød surdej”

  1. Hej - den overskydende søde surdej. Kan man gemme det ligesom Alm overskydende surdej til feks. Knækbrød?

  2. Hej Cathrine

    Tak for lækre opskrift på pølsehorn.
    Jeg vil gerne servere dem til dåbsfest sammen med pizza snegle/ fletninger / snogninger.
    Men da kage produktionen fylder lidt mere i mit hoved op til, ville jeg gerne kunne sætte dej og forme måske 2-3 dage før eller måske endda ubagte på Frost. Og så udelukkende bage dem på selve dagen.
    Har du nogen erfaring med dette? Er det en håbløs tanke, komme de til at fermentere for meget på køl? Dræber jeg processerne hvis det kommer på Frost ubagt?
    Ville gerne undgå at bage dem og fryse, men få dem friskbagte.

    På forhånd tak
    Helle

    1. Hej Helle

      Du kan godt fryse dem rå - men så skal de have lov til at vågne langsomt og tø op inden bagning. Fx natten over på køl - eller et par timer ved stuetemperatur.

      Personligt ville jeg bage dem næsten færdigt, men ikke for gyldne. Fryse. Lade tø op og bage til gyldne på dagen. Så er de meget, meget tæt på friskbagte.

      God bagelyst,
      Cathrine

  3. Hej Cathrine tak for nogle suveræne opskrifter!!!!
    Er det muligt at lave disse pølsebrød med gær istedet for surdej? Og hvordan gør jeg det?

    Mvh Sofie

  4. Hej Cathrine
    Tak for lækre opskrifter 🙂 Jeg er ikke helt med - hvad er forskellen på hvis man vil bage samme dag eller dagen efter?
    Hvis de koldhæves skal de så også have de 4 timers efterhævning?

    Bh
    Camilla

    1. Hej Camilla

      Du kan enten vælge at fodre surdejen om aftenen, og røre den i dejen om morgenen dagen efter. Eller du kan lave surdejen samme dag, som du vil bage. Det er blot en tilføjelse til opskriften, som gerne skal gøre bagningen lidt mere fleksibel alt efter, hvad der passer bedst ind i din dag.

      Ja, de skal fortsat efterhæve den tid.

      God bagelyst,
      Cathrine

    1. Hej Ida

      Ja, det kan de. Jeg tør dem op ved stuetemperatur og luner dem ved 180 grader varmluft i 5-8 minutter til let sprøde og gennemvarme.

      God bagelyst,
      Cathrine

  5. Hej Cathrine 😊
    Kan man komme ketchup i pølsehornene, eller risikerer man at det gør noget ved processen? 😅

  6. Vil det være katastrofalt at erstatte smøret med olie? Det er lige gået op for mig at klassekammeraten er laktoseint. 🙈

  7. Kære Cathrine. Har købt din bog Surdej, og har fået gang i min surdej og er nu ellevild. Men når man laver en sød surdej, er det så den søde surdej, man fodrer videre på til fremtidig bagning eller er det den ‘almindelige’ surdej, der er tilbage i glasset?
    Kh Anne

    1. Hej Anne

      Når jeg laver en sød surdej, så tager jeg lidt af min "almindelige" surdej og kommer over i et andet glas. Her laver jeg den søde surdej - og så har jeg min surdej stående i et andet glas fortsat. Så jeg fodrer ikke videre på den søde surdej 🙂

      Det håber jeg, at det giver mening.

      God bagelyst,
      Cathrine

  8. Hej Cathrine 🙂
    hvorfor skal pølsehornene egentlig koldhæve? Er det pga. smag? Kan man komme udenom det på nogen måde og så de kan bli færdige på en dag?

    1. Hej Gry

      Koldhævningen giver surdejen tid til at fermentere dejen og udvikle smagen. Du kan godt skippe det og bage samme dag - det giver bare et lidt andet resultat. Som med alt andet surdejsbagværk.

      God bagelyst,
      Cathrine

  9. Har lige bagt disse fantastiske pølsehorn. Jeg bager normalt ikke pølsehorn da jeg syntes der var for meget dej i forhold til pølser. Denne opskrift skal helt sikkert bruges igen. Jeg har også fyldt en skefuld ketchup i, og krydret halvdelen med sesam og nigellafrø, det kan anbefales. Jeg er stor fan af surdej og dine IG opslag og bager ofte efter dine opskrifter. De kan altid anbefales. Har købt din e-bog som jeg benytter til inspiration og bager efter.

  10. Hej Cathrine!
    Fantastiske pølsehorn, med masser af smag og fugt - de er virkelige lækre!

    Jeg bagte dog mine pølsehorn med kyllingepølser... har du prøvet at bage dine med disse? Jeg har problemer med, at kyllingepølser jo hæver en hel del i ovnen, og så kunne dejen desværre ikke følge med - og sprækker i bunden. Har du en idé til, hvordan jeg undgår dette? Udover at gå til almindelige pølser.

    Mvh. Emilie

  11. Hej Cathrine 🤗
    Er netop gået igang med denne opskrift og har lavet dobbelt surdej portion fordi jeg tænkte at den dej må kunne bruges til andet end pølsehorn?? 🤔
    Jeg har faktisk luret på at tage halvdelen af dejen og “tabe “ lidt kardemomme og vanilie plus chokoladeknapper i og lave chokoladeboller 🤭 er det heeelt tosset mon?? 😂
    Mvh Helle

  12. ... og faktisk er det vel heller ikke helt i orden hvis pølserne i forvejen har været ude af køl for at sikre at dejen hæver ordentligt?!? Det tror jeg altså er på kant med hygiejneanbefalingerne...

    1. Hej Jakob

      Det var desværre en fjollet skrivefejl af mig. Pølsehornene skal koldhæves - og tages ud af køleskabet. Beklager forvirringen.

      God bagelyst,
      Cathrine

  13. Hej Cathrine

    Er for første gang ved at prøve din opskrift på surdejs pølsehorn. Elsker dine opskrifter, så er sikker på de er fantastisk lækre. Undrer mig lidt over at du skriver de skal stilles til koldhævning, men efterfølgende skriver at man dagen efter tager dem ud af ovnen mens ovnen varmer op. Det er en fejl ik? De skal i køleskabet og så ud af køleskabet imens ovnen varmer op. Tænker pølser der først har været 30 min ude, og efterfølgende 4 timer til efterhævning OG en helt nat - det duer da ik helt. Eller er jeg gla på det? Vh Line

    1. Hej Line

      Nej, det er mig, der er galt på den! Beklager. Pølsehornene skal koldhæves - og tages ud af KØLESKABET dagen efter. Dum skrivefejl af mig. Jeg har rettet opskriften til nu, så det står korrekt.

      God bagelyst,
      Cathrine

  14. Hej Chartrine
    Jeg tænker du tager pølsehornene ud af køleskabet mens du varmer ovnen op. Du har kommet til at skrive du tager den ud af ovnen efter koldhævning.
    Jeg glæder mig til at prøve dem☺️
    Mvh Karen

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT