Intens og fyldig chokoladekage, der nærmest smelter på tungen. Kagen serverede jeg for mine veninder, da jeg holdte fødselsdag. Kagen skal gerne bages dagen før, du serverer den, da den kun indeholder meget lidt mel, og derfor har brug for at ”sætte sig”. Jeg hakkede hvid chokolade groft og kom det i kagedejen, og så blev kagen pyntet med smeltet hvid chokolade inden servering. Kagen er nem at bage, og kræver kun få ingredienser. Men husk at bruge råvarer af en god kvalitet – det gør kagen så meget bedre! Hvis du også er vild med en god og svampet chokoladekage, så synes jeg, at du skal prøve at bage den her.
Det skal du bruge:
- 250g smør
- 300g rørsukker
- 225g mørk chokolade (jeg brugte 72% - det giver en meget intens chokoladesmag)
- 100g hvid chokolade
- 6 æg
- 2 spsk. hvedemel (kan udskiftes med mandelmel el. andet glutenfrimel, hvis kagen ønskes glutenfri)
Sådan bager du en svampet chokoladekage:
Tænd ovnen på 175grader. Smelt smør i en gryde ved svag varme. Når smøren er let smeltet tages gryden af varmen. Kom den mørke chokolade i og rør smør og chokolade til en homogen masse. Bland rørsukkeret i. Pisk æggene sammen med en gaffel og kom dem i dejen. Vend herefter hvedemel og hvid chokolade i. Kom bagepapir i en 28cm springform og hæld chokoladedejen i. Bag kagen i ca. 30 minutter. Den skal være meget blød i midten, da den sætter sig, når den køler. Nyd kagen dagen eller dagene efter bagningen. Smelt lidt hvid chokolade og pynt kagen med det inden servering. Velbekomme.
Hm svampet chokoladekage? Hvem kan ikke lide det?! Min teenagedatter har fødselsdag i weekenden, og jeg er da sikker på, at denne kage ville blive et hit 🙂
En god intens og svampet chokoladekage er altid et hit! Jeg er særligt vild med den her chokoladekage. Jeg håber, at I synes om den :). Rigtig god fødselsdag til din datter.