Svampet mandelkage med blommer

Sæsonen er liiige ved at være forbi, men jeg når det vist med nød og næppe. At dele den her opskrift på en skøn, svampet mandelkage med blommer. Mine forældre har de skønneste blommetræ stående i deres have. Jeg har altid elsket at plukke og spise blommer fra træet - søde og lækre blommer. Vi er ved at være i mål med vores have - og der var ingen tvivl om, at jeg skulle have et blommetræ. Karl Hugos blommetræ har jeg bestemt. Et træ, der kan vokse i takt med ham. Jeg synes, at det er hyggeligt - og jeg glæder mig til, at jeg begynde at plukke blommer fra træet sammen med Ellinor og Karl Hugo.

Kagen her har jeg bagt et par gange i løbet af efteråret. Den er svampet og ikke alt for sød, og så giver blommerne en friskhed og let syrlighed til kagen. Jeg er vild med den. Serveret med en klat vaniljerørt creme fraiche, så er jeg tæt på lykkelig.

Det skal du bruge:

 • 185 g blødt smør
 • 185 g rørsukker
 • 3 æg
 • 150 g mandelmel + 10 g til topping (jeg blender hele mandler til mandelmel)
 • 120 g hvedemel
 • 1 knsp. Salt
 • 1 knsp. vaniljepulver
 • 85 g creme fraiche
 • 3-4 blommer

Sådan bager du en svampet mandelkage med blommer:
Tænd ovnen på 200 grader over/under varme. Kom det bløde smør og sukker i en skål og pisk til det bliver lyst og luftigt. Kom æggene i en skål og pisk dem let sammen med en gaffel. Mens du pisker i smør/sukker-blandingen hælder du forsigtigt æggene i – en smule af gangen, når det første er inkorporeret godt i dejen. Når alle æggene er pisket homogene med dejen, så blandes mandelmel, hvedemel, salt og vanilje og foldes forsigtigt ind i dejen. Fold til sidst creme fraiche i dejen.

Kom et stykke bagepapir i din springform (min måler 24 cm i diameter) og hæld dejen i. Skær blommerne i kvarte og placer dem oven på dejen - tryk dem ikke ned i dejen, da de så forsvinder ned i kagen. Drys med grofthakkede mandler. Bag kagen ved 200 grader i 15 minutter. Skru ovnen ned på 170 grader og bag kagen i yderligere 20-25 minutter til der ikke hænger dej på en gaffel, når du stikker i midten af kagen. Lad kagen køle og server med creme fraiche.

Indlægget indeholder affiliatelinks. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

3 comments on “Svampet mandelkage med blommer”

 1. Hej igen

  Kagen blev så lækker. Hele familien var vældige glade og dessert mætte 🙂

  Men det lykkes mig stadigvæk ikke at creme smør og sukker. Sukkerkrystallerne var stadigvæk tilbage og dejen skilte, da æggene kom i. Jeg må øve, men det undre mig, hvad der går galt i processen. Kender du til nogle gode kagebøger, som gennemgår teknik eller en god youtube kanal?

  God weekend ?

 2. Hej Cathrine
  Jeg er vild med dine opskrifter og vil lave denne kage i morgen, dog med æbler oh kanel istedet for blommer.

  Meen. Jeg lykkes sjældent med at piske smør og sukker cremet! Øv. Jeg tror, at jeg lader smøret blive for blødt. Har du nogle gode fif? Hvor længe skal det cirka stå på køkkenet bordet, for hvor blødt skal det egentlig være?

  Kh. Anne Maya

  1. Hej Anne Maya.

   Det lyder virkelig lækkert med æbler og kanel - sikke en god ide! Det bliver helt sikkert en skøn kage.

   Jeg er så dårlig til at huske, at tage smørret ud i god tid. Men når jeg husker det, så tager jeg det ud ca. 30-40 minutter før brug. Så er det stadig en smule koldt, men blødt nok til at piske - det synes jeg fungerer bedst 🙂

   Lad mig endelig vide, hvordan kagen bliver 🙂
   God bagelyst!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT