Tærte med glutenfri tærtebund

3

Sommer er så tæt på, at man næsten kan dufte den. Og jeg er helt vild med det. Det gode vejr gør mig glad og i godt humør. Selvom jeg virkelig elsker at stå i mit køkken og lave mad, så vil jeg hellere være udenfor og nyde det gode vejr, når solen skinner. Derfor laver jeg i løbet af sommeren tit tærte til aftensmad. Det er både nemt og hurtigt, og så kan man altid bruge de grøntsager, man lige har i køleskabet. Jeg er blevet rigtig glad for at bruge chiafrø, da de indeholder mange sunde fedtsyrer, vitaminer og mineraler. Derfor har jeg eksperimenteret med en glutenfri tærtebund, der indeholder chiafrø. De binder en masse væske, og derfor er de gode til at sikre, at tærtebunden ikke smuldrer. Tærtebunden er glutenfri og er primært baseret på mandler. Den smager fantastisk og bliver dejlig sprød. Tærter er perfekte som stop madspild, da du kan bruge både de fleste grøntsager eller rester af kød fra dagen før som fyld. Hvis tærten ikke bliver spist op, så smager den også fantastisk kold på madpakken.

Det skal du bruge:
Bund:

  • 3,5dl mandelmel (hele mandler blendet til mel)
  • 2 spsk. løppefrøskaller eller HUSK-fibre
  • 2 små spsk. chiafrø
  • Lille tsk. salt
  • 35g smør
  • 1 æg

 

Fyld:

  • 300g skyr (græsk yoghurt, kvark el.lign. kan også bruges)
  • 4 æg
  • 1,5 dl skummetmælk
  • 5-6 små rødløg
  • En halv porre
  • Et halv broccoli
  • Salt og peber

 

Sådan laver du tærten med glutenfri bund:
Tænd ovnen på 180 grader. Blend mandler til fint mel. Rør mandelmel, chiafrø, loppefrøskaller og salt sammen. Kom æg og smør i blandingen og ælt det sammen til du har en ensartet masse. Fordel dejen i en tærteform på ca. 28cm. Kom tærtebunden i ovnen og bag den i 10 minutter.

Pisk skyr, mælk og æg sammen, så der ikke er nogle klumper. Snit grøntsagerne. Skær broccoli ud i små buketter og damp dem hurtigt i kogende vand. Fordel grøntsagerne på den forbagte tærtebund. Hæld æggemassen over grøntsagerne og drys med salt og peber. Bag tærten på 180grader i ca. 20-25 minutter.

Taerte-2

Taerte-1

Taerte-3

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
  1. Petra Grünewald

    Hej Catrine
    din tærte ser meget indbydende ud. Den skal bare prøves af! 😉
    Og for resten synes jeg, at du er hammer dygtig og at du er meget engageret! 😉
    Kæmpe knus
    Petra

    1. Hej Petra.
      Tak for din søde kommentar – det er altid dejligt med positive ord og ros :).
      Jeg håber, at alt er vel i Haderslev, og at I også så småt er på vej til sommerferie.

      Kram Cathrine

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Kenwood Chef Sense XL
12. november 2018
Smørrebrød med hytteost og dukkah
31. oktober 2018
Surdejsbrød med friskmalet ølandshvede
27. oktober 2018
Koldhævede surdejsboller med TIPO 00
24. oktober 2018
Bjørneboller – den bedste fødselsdagsbolle
16. oktober 2018