Thaisalat med gulerod, glaskål og avokado

0

Vi venter stadig på alle de friske og spæde grøntsager. I mellemtiden kan vi heldigvis nyde alle de skønne og grove grøntsager, som er nemme at få fat i lige i øjeblikket. Og det gør vi gerne i stor stil hjemme hos os. Vi elsker grove salater med rå grøntsager, der har masser af smag, sprødhed og holder os mætte længe. Den her thaisalat har vi lavet adskillige gange. Den er sprød og smager af så meget. En anderledes og spændende vintersalat, der indeholder masser af grove grøntsager. Ofte serverer vi thaisalaten sammen med lynstegt oksekød, de her nemme tundeller eller nudler vendt med kylling og grøntsager.

Grøntsager er altså lidt sjovere at spise og smager bedre, hvis de er skåret ud i mundrette stykker. Netop derfor er jeg super glad for mit mandolinjern og min grøntsagssnitter, der kan skrælle grøntsager til lange, tynde spagettier. Jeg bruger den faktisk ret tit. Hvis vi får pastaretter til aftensmad, så laver jeg gerne halv spagetti/halv grøntsagsspaghetti af f.eks. squahs, gulerødder, rødbeder eller glaskål. Har du ikke en Sperelli, så kan du bruge et juliennejern eller julienneskræller i stedet – det vil også fungerer fint til den her lækre thaisalat.

4-6 personer
Det skal du bruge:

  • 1-2 store gulerødder – brug evt. gulerødder i forskellige farver
  • 1 lille glaskål
  • 2 forårsløg
  • 1 avokado
  • 5-7 g ingefær
  • 1 lime (saft og skal herfra)
  • 1 spsk. fiskesovs
  • 1 spsk. sukker
  • 1 spsk. sesam
  • 1 håndfuld bredbladet persille

Sådan laver du en thaisalat med grove grøntsager:
Skræl gulerod og glaskål og lav det til lange grøntsags-spaghettier på en Sperelli. Du kan også skrælle dem med en juliennejern- eller skræller.

Snit forårsløg i tynde strimler og vend det sammen med grøntsagerne. Riv limeskal over og vend det rundt.

Bland limesaft, sukker og fiskesovs sammen med fintrevet ingefær. Rør i dressingen til sukkeret er opløst. Lad den evt. stå og trække lidt, så sukkeret nemmere kan røres ud. Vend dressingen sammen med grøntsagerne. Skær avokadoen i mundretter stykker. Rist sesam på en tør pande i få minutter. Lad den køle af. Hak persillen. Vend det hele sammen og anret i en skål. Drys med sesamfrø og persille og server.

Indeholder affiliatelinks.

Thaisalat_11

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Kenwood Chef Sense XL
12. november 2018
Smørrebrød med hytteost og dukkah
31. oktober 2018
Surdejsbrød med friskmalet ølandshvede
27. oktober 2018
Koldhævede surdejsboller med TIPO 00
24. oktober 2018
Bjørneboller – den bedste fødselsdagsbolle
16. oktober 2018