I sidste uge havde jeg besøg af to søde piger fra mit studie. Jeg havde lovet at stå for aftensmaden. Menuen blev hjemmelavet tortillas med diverse tilbehør. Heriblandt hjemmelavet tomatsalsa med masser af frisk basilikum. Jeg har lavet den forholdsvis stærk med masser af frisk chili og hvidløg, men den kan selvfølgelig justeres, så den passer til dig. Det er vigtigt at tomaterne er modne, så de smager dejligt sødt. En hjemmelavet tomatsalsa smager så godt og passer helt perfekt til bl.a. sommeren grillmad og hygge.
Det skal du bruge:
- 1 skalotteløg
- 3 fed hvidløg
- 3 cm rød chili
- 20-25 cherrytomater
- ¼ rød peber
- Frisk basilikum
- Salt, peber, rørsukker og balsamico
Sådan laver du din egen tomatsalsa med frisk basilikum:
Hak skalotteløget fint. Hak chili og hvidløg fint. Skær cherrytomaterne ud og hak dem en smule, så de afgiver smag og saft. Snit den røde peber i små tern. Hak basilikum. Bland det hele sammen og smag til med salt, peber, rørsukker og balsamico. Lad det gerne stå og trække et par timer på køl inden det serveres.