Tomatsalsa med frisk basilikum

I sidste uge havde jeg besøg af to søde piger fra mit studie. Jeg havde lovet at stå for aftensmaden. Menuen blev hjemmelavet tortillas med diverse tilbehør. Heriblandt hjemmelavet tomatsalsa med masser af frisk basilikum. Jeg har lavet den forholdsvis stærk med masser af frisk chili og hvidløg, men den kan selvfølgelig justeres, så den passer til dig. Det er vigtigt at tomaterne er modne, så de smager dejligt sødt. En hjemmelavet tomatsalsa smager så godt og passer helt perfekt til bl.a. sommeren grillmad og hygge.

Det skal du bruge:

  • 1 skalotteløg
  • 3 fed hvidløg
  • 3 cm rød chili
  • 20-25 cherrytomater
  • ¼ rød peber
  • Frisk basilikum
  • Salt, peber, rørsukker og balsamico


Sådan laver du din egen tomatsalsa med frisk basilikum:

Hak skalotteløget fint. Hak chili og hvidløg fint. Skær cherrytomaterne ud og hak dem en smule, så de afgiver smag og saft. Snit den røde peber i små tern. Hak basilikum. Bland det hele sammen og smag til med salt, peber, rørsukker og balsamico. Lad det gerne stå og trække et par timer på køl inden det serveres.

Tomatsalsa-1

Tomatsalsa-fb

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT