Vaniljesnurrer med remonce

Hjemmebagte kanelsnurrer er en klassiker! Den søde bolle, med en sprød skorpe og dejlig smag af kanel. Jeg er vild med det. Men jeg er mindst ligeså vild med de her søde vaniljesnurrer med skøn remonce. Den perfekte eftermiddagsbolle til en hyggelig kop kaffe. Snurrerne er snoet på en lidt anderledes måde, end den klassiske kanelsnurrer, og jeg synes, at de bliver så fine. Dejen er fyldt med små vaniljeprikker og proppet med remonce, som bare gør vaniljesnurreren helt fantastisk. Bag vaniljesnurreren til en hyggelig morgenmad, brunch eller eftermiddag. Den passer til det hele.

14-16 stk.
Det skal du bruge:
Dej:

  • 2,5 dl mælk
  • 25 g gær
  • 1 æg
  • 500 g hvedemel
  • 50 g sukker
  • 5 g havsalt
  • ½ tsk. stødt kardemomme
  • ½ tsk. vaniljepulver (jeg køber vaniljepulver her)
  • 50 g blødt smør

Remonce:

  • 125 g blødt smør
  • 125 g rørsukker
  • 125 g revet marcipan
  • 1 æg til at pensle med
  • Perlesukker til at drysse med på toppen

Sådan bager du vaniljesnurrer med remonce:
Kom mælk i en skål. Kom gær og sukker i og rør rundt indtil gæren er opløst. Kom ægget i og rør det ud. Kom mel, salt, vaniljepulver og kardemomme i og ælt dejen godt. Du kan ælte den på bordet, men du kan også bruge en røremaskine. Ælt dejen til den er glat, smidig og slipper skålens kanter eller nemt slipper bordet – det tager 5-10 minutter. Skær smørret i mindre stykker og ælt den ind i dejen til dejen bliver blank og glat. Dæk dejen med en pose eller husholdningsfilm og læg et viskestykke oven på (ikke et viskestykke nederst, da det suger fugt fra dejen) og lad den hæve ved stuetemperatur i 40 minutter.

Mens dejen hæver laves remoncen. Kom smør, sukker og marcipan i en skål og pisk det sammen med en håndmixer til det lige netop er samlet og homogen - det skal ikke piskes for meget, da det så nemmere finder vej ud af vaniljesnurrerne.

Rul dejen ud til en rektangel på ca. 30x60 cm. Smør dejen med remonce over det hele. Fold dejen så der bliver tre lag. Du kan se her, hvordan du folder dejen til en snurrer. Rul dejen ud til et rektangel igen, der er ca. 1 cm høj. Skær dejen i 1 cm tykke strimler. Sno dejstrimlerne til snurrer. Du kan se hvordan du snor en snurrer i videoen nedenfor. Kom vaniljesnurrerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Giv dem et forsigtigt tryk og lad dem efterhæve tildækket i 50 minutter.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft + undervarme, hvis det er muligt. Pisk et æg sammen og pensl vaniljesnurrerne og drys dem med perlesukker, når de er hævet færdig. Bag de søde snurrer i 12 minutter til de er gyldne. Lad dem køle af på en rist og nyd.

Vaniljesnurrer_remonce_17Vaniljesnurrer_remonce_5Vaniljesnurrer_remonce_1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

3 comments on “Vaniljesnurrer med remonce”

  1. Hej Cathrine
    Tak for de bedste opskrifter og inspitation 🙂 Kan man mon koldhævede dejen her? og så vente med at lave remoncen til den efterfølgende dag? 🙂
    Mvh. Michelle

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
GEORG JENSENS VEJ 6A
8600 SILKEBORG
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT