Vores besøg på Lyngdal i Gl. Rye

For 6 år siden blev jeg kæreste med den sødeste fyr, jeg kender. Derfor havde vi booket bord på Lyngdal Restaurant i Gl. Ry, så vi kunne hygge os sammen. Jeg har tidligere hørt godt om stedet, og jeg glædede mig derfor meget til vores besøg. Og heldigvis blev alle mine forhåbninger indfriet og mere til. Lyngdal ligger i et naturskønt område, og restauranten er hyggeligt indrettet. Jeg følte mig godt tilpas allerede, da vi trådte ind af døren.

Menukortet bestod af en klassisk Lyngdal menu og en sæsonmenu. Jeg blev så glad, da vi fik fortalt, at menuerne kunne blandes, som vi havde lyst til – helt perfekt kombination for mig, der meget nødigt vil gå glip af noget! Derudover serverer Lyngdal økologiske vine og safter, og det synes jeg er dejligt.

Vores valg blev en 5-retters menu inkl. snacks og champagne, der bød på de her retter:

  • Først snacks. Hjemmelavede snacks vel at mærke! Det er vigtigt i min bog. Der var gjort noget ud af det, og både det sprøde, bløde, søde, salte og sure element var præsenteret.
  • En lille appetitvækker. Kalvebryst (mener jeg nok) med peberrodscreme, tranebær og tyttebær. Hertil små fine hjemmebagte brød, salt-smør og friskost.
  • Rejecocktail med friske rejer på salat med agurk, citron og kryddermayonnaise.
  • Sandart og kammuslinger med fennikel, kapers, blomkål og hasselnødder.
  • Marmoreret bøf med sprøde kartofler, salater, kryddersmør og pebersauce.
  • Rabarber med mousse, kage, knas og is.

 

Snacks og champagne var en dejlig måde at starte aftenen på. Det var så lækkert. Jeg skal helt sikkert have forsøgt mig med hjemmelavet øllebrødschips i mit eget køkken. Første forret var min favorit den aften. En meget delikat rejecocktail! Helt perfekt ret. Hovedretten med den store bøf var rigtig fin serveret. Vores bord blev fyldt med en masse skåle og tallerkener, og så kunne man selv anrette sin tallerken med det lækre tilbehør.

Efter hovedretten nød vi en gåtur i den flotte natur, hvor det lige præcis passede med, at vi på toppen af en bakke kunne nyde solnedgangen. De lyngbeklædte bakker er absolut en gåtur værd, og det var så fornemt, at vi kunne få lov til at trække lidt frisk luft, inden vi skulle have dessert og kaffe.

Vi havde en rigtig skøn aften på Lyngdal, og jeg kan kun anbefale et besøg derude, hvis du ligesom jeg sætter pris på god mad, lækre økologiske vine, meget dygtig og professionel servicering og flotte omgivelser. Tak for en rigtig god oplevelse, Lyngdal!

 

Lyngdal_1

Lyngdal_4

Lyngdal_5

Lyngdal_7

Lyngdal_8

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

4 comments on “Vores besøg på Lyngdal i Gl. Rye”

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT