Blødt bananbrød med tahin og sesam

0

Jeg leder hele tiden efter ny inspiration til eftermiddagsmaden. Selvom Ellinor som oftest har spist i dagplejen lige inden, at vi henter hende, så går der ikke længe før, at hun er sulten, når vi kommer hjem. Jeg kender det selv – jeg er næsten også altid sulten om eftermiddagen. En lille smule mad skal der helst til, hvis jeg ikke skal blive alt for sulten inden aftensmaden. Derfor sidder vi gerne sammen og spiser lidt eftermiddagsmad, når familien er samlet igen. I øjeblikket spiser vi gerne et groft gulerodsbrud, som nemt kan lunes fra fryseren, sunde muffins med hindbær og gulerod eller en portion overnight oats, som sagtens kan laves til et par dage. Både gulerodsbrud, de sunde og svampede muffins og overnight oats er god eftermiddagsmad til både børn og voksne.

Men som sagt så forsøger jeg hele tiden, at finde på nye muligheder til eftermiddagsmåltidet. Og det her bananbrød er allerede en favorit. Det er blødt, svampet og smager så godt. Særligt smurt med en tynd lag smør! Bananbrødet er groft og indeholder ikke raffineret sukker. Bananerne gør brødet blødt og lækkert, og så holder bananbrødet sig superlækkert i flere dage. Det er god og sund eftermiddagsmad til børn og voksne.

Tahin og sesamfrø giver det søde bananbrød en lidt dybere og mere afrundet smag, men hvis du ikke har tahin og sesamfrø, så kan det godt udelades. Bananbrødet kan også sagtens bages og deles ud til sukkerfrie børnefødselsdage i vuggestuen, børnehaven eller skolen. Nedenfor opskriften tipper jeg om, hvordan du nemt gør det sunde bananbrød til en skøn og svampet banankage, der kan nydes med god samvittighed.

Det skal du bruge:

  • 4 bananer – jo mere modne de er, jo sødere smager bananbrødet
  • 2 dadler
  • 150 g sigtet speltmel
  • ½ lille tsk. bagepulver
  • ½ lille tsk. natron
  • ½ tsk. salt
  • 2 store æg
  • 3/4 dl rapsolie
  • 1 spsk. tahin (kan udelades) Jeg bruger den her tahin
  • ½ tsk. vaniljepulver
  • 2,5 stor spsk. sesamfrø (kan udelades)

Sådan bager du et blødt og svampet bananbrød uden tilsat sukker:
Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Blend bananer og dadler til en glat mos. Rør mel, bagepulver, natron og salt sammen i en skål. Pisk æg, olie, tahin og vanilje sammen i en anden skål. Kom banan/dadelmosen i og rør det sammen til det er homogent. Sigt de tørre ingredienser i og rør forsigtigt til dejen netop er samlet. Rør sesamfrø i. Kom dejen i en brødform. Bag bananbrødet i ca. 45 minutter. Tjek om brødet er færdig ved at stikke en gaffel i midten af brødet. Hvis der sidder dej fast skal det bages lidt længere.

Tip: Kom 25 g brun farin og 75 g grofthakket mørk chokolade i – så har du den bedste og mest svampet banankage, som kan spises med god samvittighed.

Bananbroed_tahin_4 Bananbroed_tahin_5

 

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Luksus S’mores – Sommerens bedste dessert
21. juni 2017
Pull apart brød med persille-hvidløgssmør
19. juni 2017
Rabarbercrumble – sprød, sød og syrlig
16. juni 2017
Nudelsalat med sommergrøntsager og tahindressing
13. juni 2017
Bløde speltboller med frø og kerner
10. juni 2017

INSTAGRAM

FACEBOOK