Overnight Oats – 5 forskellige variationer

18

Kører du nogle gange lidt træt i din sædvanlige morgenmad? Jeg forsøger at være god til at variere min morgenmad, men helt ærligt, så spiser jeg som oftest yoghurt med hjemmelavet granola og frugt. Det smager godt, er nemt og hurtigt at lave og det holder mig mæt og tilpas længe. Men jeg elsker også, når min morgenmad består af andre ting. I weekenden spiser vi gerne hjemmebagte boller. Når jeg har møder eller en travl uge, så sørger jeg gerne for at have forberedt noget morgenmad, jeg kan tage med mig. Overnight Oats er den perfekte to-go morgenmad. Grøden kan nemt røres sammen om aftenen, og så er den klar til at blive spist eller taget med om morgenen. Overnight Oats eller køleskabsgrød er en morgenmadsfavorit herhjemme hos både Ellinor, min kæreste og jeg. Jeg har samlet fem forskellige variationer af den kolde grød til jer, som alle smager fantastisk. Smagskombinationerne er lavet ud fra fem ting, som jeg virkelig godt kan lide: cheesecake, peanutbutter, gulerodskage, bounty og bananasplit. Gør dig selv den tjeneste at smage alle fem slags – de er alle ret uimodståelige.

Opskriften tager udgangspunkt i en basisopskrift, der passer til et 160 ml Weck-glas, og så tilføjes de forskellige smagsgivere. Jeg er så glad for mine Weck-glas – de bliver brugt til så mange ting herhjemme. Marmelader, morgenmad, desserter osv. Glassene er smarte, da de har et låg, der holder tæt, og derfor kan morgenmaden eller desserten sagtens tages med på farten. Jeg spiser 1-2 stk. til morgenmad. Køleskabsgrøden kan holde sig 2-3 dage på køl.

Psst: få endnu mere inspiration på forskellige overnight oats her

Basis opskrift:

 • 20 g havregryn
 • ½ tsk. chiafrø
 • 35 g naturel yoghurt (skyr, ymer, tykmælk eller andet surmælksprodukt kan også bruges)
 • 30 g mælk
 • 1 knivspids vaniljepulver
 • 1 knivspids salt
Variant Ingredienser
Cheesecake med hindbær 20 g hindbær
1 tsk. honning
½ tsk. citronskal
1 spsk. cremefraiche eller flødeost (kan udelades)
Banan-Choko ½ banan
1-2 tsk. kakaonibs (jeg bruger de her kakaonibs)
Gulerodskage 10 g hakkede mandler eller nødder
¼ tsk. kanel
1 lille gulerod, skrællet og revet
1 spsk. cremefraiche eller flødeost (kan udelades)
Bounty 1 tsk. kakaopulver
2 tsk. kokosmel
Peanutbutter-Choko 1 tsk. peanutbutter
1 tsk. kakaopulver (jeg elsker Valrhona kakaopulver, 100 % kakao og ingen tilsat sukker – den giver den bedste smag)


Sådan laver du sund og mættende overnight oats:
Rør alle ingredienserne sammen. Kom grøden i en skål, dæk den til og kom den i køleskabet natten over eller minimum 3-4 timer.

Indlægget indeholder affiliatelinks.

overnightoats_tekstovernight_oats_4overnightoats_11

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
  1. Hej Maja.

   Jeg har ikke udregnet kalorieindholdet på overnight oats.
   Du kan relativt nemt lave en udregning ud fra næringsdeklarationen på de enkelte produkter 🙂

   Mvh. Cathrie

  1. Hej Rikke.

   Jeg beklager det sene svar. Jeg har lagt et direkte link ind i opskriften til den hjemmeside, hvor jeg køber mine Weck glas. De er virkelig uundværlige i mit køkken. Jeg bruger dem til marmelader, pestoer, surdej, morgenmad og desserter. Så nemt og smart.

 1. Tina

  Det ser lækkert ud og skal helt klart prøves! Kan du lave en ca beregning hvad g svarer til i dl ift mælk 🙂

  1. Hej Tina.

   Ja, det vil jeg gerne prøve at gøre næste gang, at jeg laver det 🙂

   Ellers laver jeg det også på “slump”. 2-3 spsk. yoghurt, 2-3 spsk. mælk og 2-3 spsk. havregryn og 1 tsk. chiafrø. Det fungerer også helt perfekt.

  1. Jeg har ikke forsøgt, men jeg tænker umiddelbart, at det vil smage ret kedeligt. Surmælksproduktet giver både smag og konsistens til grøden 🙂

   Hvis du forsøger med vand, så lad mig endelig vide, hvordan resultatet bliver.

 2. Anne

  Hej Cathrine:)
  Kan man undlade Chia frø og i så fald skal væskemængden så justeres?:)
  Og kan den laves uden mælkeprodukter hvis man gerne vil prøve den til en lille en på 8 mdr ?:)

  1. Hej Anne,

   ja, du kan godt lave den uden chiafrø, men så skal du nedjustere væskemængden en smule. Prøv med 10-15 g mælk istedet for 30 g.

   Hvis du udelader mælkeprodukterne, så vil jeg anbefale, at du bruger noget andet, der smager af noget og giver lidt konsistens. Hvis du laver grøden på vand, så tror jeg, at den bliver ret kedelig i smagen 🙂 Måske mandelmælk kunne være en mulighed?

 3. Sofie

  Hej Cathrine,
  Dejligt med lidt inspiration til over night oast.
  Jeg lavede den med gulerod, men synes den blev lidt tør i det (brugte skyr). Hvordan bliver din konsistens?
  Bh. Sofie

  1. Hej Sofie.
   Ja, konsistensen kan godt blive lidt fast, hvis man bruger en tyk skyr. Min oplevelse er, at skyr er meget forskellig i konsistens afhængig af, hvilken producent, der laver det 🙂

   Jeg laver det oftest med en naturel yoghurt – der bliver konsistensen perfekt. Hvis du bruger en tyk skyr, så kan du tilføje lidt mælk eller vand for en mere cremet konsistens 🙂

   Hav en dejlig dag.
   Cathrine

 4. Karin

  Nu har jeg lavet 2 ud af 5 til i morgen – alene duften af peanutbutter-choko (Snickers) og gulerodskage-versionen!! Jeg er allerede fan. Jeg er dog lidt i tvivl om fyldet til varianterne også skal blandes i med det samme (det har jeg i hvert fald gjort denne første gang)?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Kenwood Chef Sense XL
12. november 2018
Smørrebrød med hytteost og dukkah
31. oktober 2018
Surdejsbrød med friskmalet ølandshvede
27. oktober 2018
Koldhævede surdejsboller med TIPO 00
24. oktober 2018
Bjørneboller – den bedste fødselsdagsbolle
16. oktober 2018