Æblekompot med vanilje

4

Der er stadig masser af flotte æbler på alle æbletræerne rundt omkring. Jeg har forsøgt at udnytte nogle af de utallige æbler, der hænger på mine forældres æbletræ. Det har virkeligt været et godt frugt år i år – og det er bare så herligt! Udover æblekager, æblesirup, æblemarmelade og store mængder friskpresset æblesaft, så har jeg også lavet denne skønne, vaniljeprikket æblekompot. Og jeg tror, at det er min favorit! Den er både sød, syrlig, lyserød og så fin med alle de sorte vaniljeprikker. Jeg spiser den om morgenen på min hjemmelavede yoghurt (find opskrift her) eller havregrød. Men den smager også fantastisk på pandekager, en ostemad eller bare med kold mælk. Lav gerne en stor portion, mens de dejlige danske æbler er her.

To store glas
Det skal du bruge:

 • 10 æbler – jeg brugte Discovery æbler, men en anden sød, æblesort kan også bruges.
 • 150-200g rørsukker
 • 1 stang vanilje
 • 1 spsk. citronsaft


Sådan laver du æblekompot med vanilje:

Skyl æblerne og skær dem en mindre stykker. Kom dem i en gryde. Halver vaniljestangen, skrab kornene ud og pres det sammen med lidt af sukkeret, så kornene skilles ad. Kom sukker, vaniljesukker og citronsaft op i gryden og lad det hele simre indtil det er kogt ud, men stadig har stykker af æbler. Mit tog ca. 20-30 minutter. Skyl et glas med kogende vand og atamon. Kom din æblekompot i glasset og stil på køl.

aeblekompot_1

aeblekompot_fb

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
 1. Anne-Sofie Sandberg

  Det er virkelig en god opskrift, Cathrine! Jeg tilsatte en anelse vand og så blendede jeg det hele til slut, så det blev en rigtig fin mos. Den smager himmelsk og jeg glæder mig til, at få den ovenpå min skyr i morgen tidlig 🙂

  1. Hej Laurine.
   Tak for din kommentar.
   Både sukkeret og citronsaften konserverer din æblekompot. Så før åbning holder den sig længe. Når du har åbnet den, så tænker jeg, at den kan holde ca. 3 uger. Min egen har i hvert fald holdt sig god og lækker længe.
   Men du kan se det, når den ikke duer længere. Du kan også tilsætte lidt atamon for at forlænge holdbarheden :).

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Talkage af chokoladekage og hvid chokolademousse
7. februar 2019
Tag med mig på job i en uge
5. februar 2019
Surdejsbrød med ristede løg
25. januar 2019
Luftige, tynde og nemme pitabrød
11. januar 2019
Sprøde kiks med ost og timian
29. december 2018