Æggebrød ala Niels og Grete

2

Sidste år arbejdede jeg for Niels og Grete på Northside sammen med fire veninder. Sjove, lange og gode dage. I vores stand serverede vi æggeslice. Niels og Gretes høns producerer nemlig nogle helt fantastiske økologiske æg, som de serverer i en æggeslice til flere forskellige arrangementer i løbet af året. Jeg indrømmer gerne, at jeg spiste ret så mange æggeslice i de dage – for hold nu op, hvor smager det bare godt. Det er så simpel, men samtidig så velsmagende mad, og så fungerer det fint som både morgenmad eller frokost. Da jeg i sidste uge have grydebrød i overskud og æg i køleskabet, så fik jeg lyst til at lave mig en æggeslice eller et æggebrød, om man vil. Og det smagte lige så godt, som jeg huskede det! Jeg ved, at æggeslice fra Niels og Grete er at finde på Northside Festival igen i år, så hvis du kommer forbi deres bod, så skynd dig at købe en og smag.

Det skal du bruge:

  • 1 skive brød
  • 1 æg
  • Smør
  • Raspolie
  • Springløg eller purløg
  • Salt og peber

 

Sådan laver du et æggebrød:
Lav et hul med et æggebæger el.lign. i midten af brødet. Kom smør og olie på en pande. Når det er smeltet og varmt, så lægges brødskiven på. Lad den stege 1-2 minutter, inden du slår ægget ud i hullet i brødet. Når ægget bliver hvidt i bunden, så vendes brødet om. Steg brødet til ægget har sat sig, men stadig har en blød blomme. Server æggebrødet med salt, peber og purløg eller springløg.

Aeggeslice_1

Aeggeslice_2

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

SENESTE

Karamel brownie med cremefraiche-creme og blåbær
29. juni 2018
Cheesecake med bagte rabarber og havrekikse-bund
13. juni 2018
Blødt rugbrød uden kerner – Barnets første brød
29. maj 2018
Koldhævede bløde gærboller
24. maj 2018
Foccacia med timian
12. maj 2018