Æggebrød ala Niels og Grete

Sidste år arbejdede jeg for Niels og Grete på Northside sammen med fire veninder. Sjove, lange og gode dage. I vores stand serverede vi æggeslice. Niels og Gretes høns producerer nemlig nogle helt fantastiske økologiske æg, som de serverer i en æggeslice til flere forskellige arrangementer i løbet af året. Jeg indrømmer gerne, at jeg spiste ret så mange æggeslice i de dage – for hold nu op, hvor smager det bare godt. Det er så simpel, men samtidig så velsmagende mad, og så fungerer det fint som både morgenmad eller frokost. Da jeg i sidste uge have grydebrød i overskud og æg i køleskabet, så fik jeg lyst til at lave mig en æggeslice eller et æggebrød, om man vil. Og det smagte lige så godt, som jeg huskede det! Jeg ved, at æggeslice fra Niels og Grete er at finde på Northside Festival igen i år, så hvis du kommer forbi deres bod, så skynd dig at købe en og smag.

Det skal du bruge:

  • 1 skive brød
  • 1 æg
  • Smør
  • Raspolie
  • Springløg eller purløg
  • Salt og peber

 

Sådan laver du et æggebrød:
Lav et hul med et æggebæger el.lign. i midten af brødet. Kom smør og olie på en pande. Når det er smeltet og varmt, så lægges brødskiven på. Lad den stege 1-2 minutter, inden du slår ægget ud i hullet i brødet. Når ægget bliver hvidt i bunden, så vendes brødet om. Steg brødet til ægget har sat sig, men stadig har en blød blomme. Server æggebrødet med salt, peber og purløg eller springløg.

Aeggeslice_1

Aeggeslice_2

2 comments on “Æggebrød ala Niels og Grete”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
VESTRE LANGGADE 1
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT
envelope-ochevron-upfacebookinstagrampinterest-p