Bagt blomkål

6

Blomkål kan tilberedes på en masse forskellige måder, og alt afhængig af hvordan det gøres, smager blomkålen forskelligt. Jeg er selv vild med blomkål. Dog foretrækker jeg det enten råt eller let tilberedt, hvor blomkålen stadig for lov til at bibeholde noget af den sprødhed, som en frisk blomkål har. Flere gange i løbet af sommeren har jeg derfor bagt min blomkål. Det giver en lækker karamelliseret smag på blomkålens overflade, og så passer det perfekt til både at spise som det er eller komme det i salater, når det er afkølet. Bagt blomkål er en nem og lækker måde at få spist noget af de 600g frugter og grøntsager, som der anbefales.

Det skal du bruge:

  • 1 blomkål
  • 1 spsk. smør
  • Salt og peber

 

Sådan bager du en blomkål:
Fjern bladene fra blomkålen. Skyl blomkålen og dyp det tørt. Smør smørret på blomkålens overflade og drys det med salt og peber. Bag blomkålen i ovnen på 200grader i ca. 45 minutter til det har en gylden overflade. Spis det bagte blomkål varm eller kom det i salater, når det er afkølet.

Blomkael-1

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
  1. Carsten Carstens

    Tak Cathrine
    Jeg har længe syndes , blomkål kogt i gryde -nej der skal andet til.
    Jeg begynder med , din opskrift og så med skinkestrimler og rødløg i bunden af fadet tilsat vand. Jeg have egentlig tænkt mig på en eller anden måde at bruge mine Thorup rødspætter fra fryseren.
    Men venter med dette forsøg …

    Og så har jeg prøvet at sætte blomkål i mikrobølge ovn – det dur

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Kenwood Chef Sense XL
12. november 2018
Smørrebrød med hytteost og dukkah
31. oktober 2018
Surdejsbrød med friskmalet ølandshvede
27. oktober 2018
Koldhævede surdejsboller med TIPO 00
24. oktober 2018
Bjørneboller – den bedste fødselsdagsbolle
16. oktober 2018