Salat med bagt blomkål og majs

0

Jeg er ret begejstret for det store udvalg af økologiske frugter og grøntsager i øjeblikket. Mange af de danske grøntsager er i sæson, og herhjemme spiser vi store mængder af spidskål, broccoli, blomkål, majs og ærter lige i øjeblikket. Jeg er vild med det! Når der er sæson for de mange lækre grøntsager, så består vores aftensmad ofte af 1-2 gode og mættende salater, brød eller lidt kød. Det er noget af det, jeg holder allermest af ved sensommeren – lette, sunde og smagfulde aftensmåltider. Denne her salat med bagt blomkål, friske majskolber, rucola og ristede mandler er en favorit i øjeblikket. Det bagte blomkål er sprødt og smager næsten helt hasselnød-agtigt. Sammen med de andre grøntsager og en syrlig vinaigrette, så er det en ret komplet og meget velsmagende, grov salat. Salaten kan sagtens holde sig en nat i køleskabet, så lav bare en stor portion, så der også er til madpakken eller nem aftensmad dagen efter.

2-4 personer
Det skal du bruge:

  • 1 blomkål
  • 1 majskolbe
  • 2 håndfulde ruccola
  • ½ håndfuld mandler
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • 1 tsk. dijonsennep
  • ¼ tsk. sukker
  • Salt og peber

Sådan laver du en velsmagende og mættende blomkålssalat:
Først skal blomkålet bages. Se her hvordan du laver et bagt blomkål. Skræl majsen og kog den i letsaltet vand. Rist mandlerne på en tør pande. Lad blomkål, majs og mandler køle af. Skyl rucola. Rør olivenolie, hvidvinseddike, dijonsennep, sukker, salt og peber sammen og smag vinaigretten til. Skær blomkålet ud i små buketter og skær majsene af kolben. Bland alle ingredienserne sammen og nyd salaten.

Salat_blomkål_majs_6Salat_blomkål_majs_1

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Mit bedste og mest uundværlige bageudstyr
12. december 2018
Prikkede julesmåkager – søde, nemme og hyggelige
11. december 2018
Flødeboller med midte af brownie
6. december 2018
Cheesecake med hytteost og brombær
1. december 2018
Søde kardemommesnurrer
29. november 2018