Bagt knoldselleri

0

Jeg ville ønske, at jeg elskede rodfrugter. Sagen er en lidt anden. Misforstå mig ikke – jeg kan godt lide rodfrugter, men hvis jeg selv skal vælge min aftensmad, så står rodfrugter som f.eks. knoldselleri, rødbeder, persillerod og pastinak ikke øverst på min liste. Derfor er jeg nødt til at tænke lidt ud af boksen, hvis jeg skal nyde de super sunde rodfrugter. Der er nemlig mange fordele med dem. Da jeg går meget op i økologi, så er rodfrugter rigtig gode – de dyrkes i Danmark, er i sæson længe og så er de billige. Samtidig med at de indeholder en masse fibre, vitaminer og mineraler. Så der er ingen vej udenom. Jeg skal blive bedre til at nyde rodfrugter. Derfor har jeg forsøgt mig med langtidsbagt knoldselleri. Jeg lavede efterfølgende det møre knoldsellerikød til en puré, og det var virkelig lækkert. Her blev det serveret med en god bøf, karamelliserede løg og en grov salat. Et rigtigt skønt aftensmåltid, der dog desværre var knapt så fotogent.

Det skal du bruge:

  • 2 knoldselleri
  • 1 dl. mælk (eller fløde)
  • 1-2 spsk. smør
  • 1 tsk. sukker
  • Salt og peber

 

Sådan laver du bagt knoldselleri:
Skær rødderne/bunden af dine knoldselleri. Skrub dem godt så de bliver rene for jord. Skrællen skal ikke skæres af! Sæt knoldsellerierne i et fad med bunden nedad og kom dem i ovnen på 150grader i ca. 3 timer. Efter 3 timer er kødet i knoldsellerien mørt. Tag dem ud af ovnen og udhul dem og kom kødet over i en gryde. I gryden opvarmes knoldsellerikødet sammen med de resterende ingredienser. Blend det til en homogen og glat puré og smag til med salt, peber og sukker. Hvis du har rester af pureen, så er den super lækker i en grøntsagssuppe dagen efter som f.eks. den her kartoffel-blomkålssuppe.

Bagt_knoldselleri_2

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Mit bedste og mest uundværlige bageudstyr
12. december 2018
Prikkede julesmåkager – søde, nemme og hyggelige
11. december 2018
Flødeboller med midte af brownie
6. december 2018
Cheesecake med hytteost og brombær
1. december 2018
Søde kardemommesnurrer
29. november 2018