Bløde fuldkornsboller med hytteost og Danbo

Annonce - opskrift udviklet for Mammen Mejerierne

De her boller er yderst populære hos min 1-årige dreng og 3-årige pige! En blød bolle, der er nem for dem spise. Ingen sprøde kanter, der er svære at tygge, en blød og svampet krumme og en dejlig smag af smeltet ost. Bollerne fungerer perfekt som en gnavebolle, der nemt kan spises om eftermiddagen eller sendes med i madpakken. Men altså, lidt smør og en skive ost har jo heller aldrig gjort et stykke bagværk noget. Hytteosten, som er blandet i dejen, er med til at holde bollerne fugtige og lækre - også dagene efter bagning. Det er en gærbolle, som er nem at bage, men som sagtens kan nydes selvom den ikke er helt friskbagt, som gærboller ellers oftest fungerer bedst til. Fuldkornsbollerne mætter godt, og er nemme at bage. Lun dem inden servering, og så er de præcis som friskbagte. De er absolut også fryseegnet, så bag bare en god portion, når du alligevel er i gang.

12 stk.
Det skal du bruge

Sådan bager du bløde boller med hytteost og Guld Danbo:
Kom vand og gær i en skål. Rør til gæren er opløst. Kom hytteost og 1 æg i og rør rundt. Tilsæt groft speltmel, sigtet speltmel, hvedemel og salt og ælt dejen til den er glat og sammenhængende. Tilsæt det bløde smør og ælt det ind i dejen. Lad dejen hæve tildækket i 60 minutter.

Vend dejen ud på et let meldrysset bord og del dejen i 12 stk. og form hver dejportion til en bolle. Du kan se, hvordan du former bollerne her. Kom bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad bollerne efterhæve tildækket i 45 minutter. Tænd ovnen på 220 grader over/under varme. Pensl bollerne med et sammenpisket æg og drys med revet ost. Bag bollerne i 10-12 minutter til de er gyldne. Afkøl på en rist og nyd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 comments on “Bløde fuldkornsboller med hytteost og Danbo”

    1. Ja, det kan den i princippet godt. Men jeg kan ikke hjælpe med en fremgangsmåde, da jeg ikke har testet det 🙂

      Men prøv dig endelig frem.
      God bagelyst,
      Cathrine

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
GEORG JENSENS VEJ 6A
8600 SILKEBORG
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT