Annonce - opskrift udviklet for Mammen Mejerierne
De her boller er yderst populære hos min 1-årige dreng og 3-årige pige! En blød bolle, der er nem for dem spise. Ingen sprøde kanter, der er svære at tygge, en blød og svampet krumme og en dejlig smag af smeltet ost. Bollerne fungerer perfekt som en gnavebolle, der nemt kan spises om eftermiddagen eller sendes med i madpakken. Men altså, lidt smør og en skive ost har jo heller aldrig gjort et stykke bagværk noget. Hytteosten, som er blandet i dejen, er med til at holde bollerne fugtige og lækre - også dagene efter bagning. Det er en gærbolle, som er nem at bage, men som sagtens kan nydes selvom den ikke er helt friskbagt, som gærboller ellers oftest fungerer bedst til. Fuldkornsbollerne mætter godt, og er nemme at bage. Lun dem inden servering, og så er de præcis som friskbagte. De er absolut også fryseegnet, så bag bare en god portion, når du alligevel er i gang.
12 stk.
Det skal du bruge
- 200 g lunken vand
- 30 g gær
- 100 g Mammen Mejeriernes hytteost
- 2 æg (1 i dejen + 1 til at pensle med)
- 200 g groft speltmel
- 200 g sigtet speltmel
- 100 g hvedemel
- 10 g salt
- 25 g blødt smør
- 100 g Mammen Guld Danbo
Sådan bager du bløde boller med hytteost og Guld Danbo:
Kom vand og gær i en skål. Rør til gæren er opløst. Kom hytteost og 1 æg i og rør rundt. Tilsæt groft speltmel, sigtet speltmel, hvedemel og salt og ælt dejen til den er glat og sammenhængende. Tilsæt det bløde smør og ælt det ind i dejen. Lad dejen hæve tildækket i 60 minutter.
Vend dejen ud på et let meldrysset bord og del dejen i 12 stk. og form hver dejportion til en bolle. Du kan se, hvordan du former bollerne her. Kom bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad bollerne efterhæve tildækket i 45 minutter. Tænd ovnen på 220 grader over/under varme. Pensl bollerne med et sammenpisket æg og drys med revet ost. Bag bollerne i 10-12 minutter til de er gyldne. Afkøl på en rist og nyd.
Kan gæren i denne opskrift erstattes af surdej?
Ja, det kan den i princippet godt. Men jeg kan ikke hjælpe med en fremgangsmåde, da jeg ikke har testet det 🙂
Men prøv dig endelig frem.
God bagelyst,
Cathrine