Blondie med rabarber

4

Blondie er en brownie, der er bagt på herlig, hvid chokolade. Jeg ønskede at lave en frisk sommerudgave, da den hvide chokolade er meget sød i sig selv. Derfor tilføjede jeg friske, danske rabarber og en smule citronskal. Resultatet blev fantastisk! En skøn, svampet blondie, der både var sød og syrlig. Jeg havde bagt den til min søde madklub, og de var heldigvis ligeså begejstret for kagen, som jeg selv. Prøv den – sommerens skønneste kage!

Det skal du bruge:

 • 100g rabarber
 • 175g rørsukker
 • 200g smør
 • 350g hvid chokolade af en rigtigt god kvalitet
 • 3 æg
 • 125g hvedemel
 • ½ vaniljestang, kornene heraf
 • ½ tsk. citronskal (kan udelades, hvis du ønsker en ”renere” smag af den hvide chokolade)
 • 1 knivspids salt


Sådan bager du en blondie med rabarber:

Skær rabarberne i skiver på ca. 1cm. Drys 25g rørsukker over og lad dem trække til de skal bruges. Smelt smør og 150g hvid chokolade i en gryde ved lav varme. Pisk æg, sukker, vaniljekorn, salt og mel sammen til det bliver luftigt. Hak 200g hvid chokolade groft. Vend smør og chokoladeblandingen i æggemassen. Tilsæt den hakkede chokolade, rabarberne og citronskal. Hæld kagedejen i en form på ca. 20x25cm og bag ved 180grader i 25-30 minutter. Mærk efter med en gaffel om kagen er bagt færdig. Der må gerne hænge en smule dej ved gaflen, da den skal være svampet. Køl kagen af og nyd!

Blondie-fb

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
 1. Fie

  Hej

  Jeg skal holde fødselsdagspicnic på lørdag for 30 personer. Din Blondie med rabarber lyder som den helt rigtige kage til den anledning!
  Hvormange stykker kommer der ud af opskriften? Bør jeg lave dobbelt portion for at få ca 35 stk ?
  Jeg ville gerne bage den i en bradepande med bagepapir (den er også smart at transportere kagen i), vil du mene at det er muligt? Jeg tænkte også at hælde lidt mandler i for at gøre den lidt “crunchy”, tror du det er ok at gøre?
  Tak for dit svar! Glæder mig til at lave kagen! Hilsen, Fie

  1. Hej Fie,

   hvor lyder det bare hyggeligt med en stor fødselsdag, og jeg er sikker på, at den her kage vil være helt perfekt til.

   Umiddelbart tænker jeg, at du skal lave dobbelt portion – også hvis det skal passe i størrelsen til en brandepande. Det lyder som en god ide med mandler i, så kan du også evt. nedjustere mængden af hvid chokolade en smule, så prisen på kagen ikke bliver alt for høj 🙂

   Hvis der er alt for meget kage i overskud, så kan du sagtens fryse det ned og nyde det en anden dag.
   Bag gerne kagen dagen i forvejen – det bliver den kun bedre af.

   Rigtig god bagelyst og ha’ en dejlig fødselsdag.
   Cathrine

 2. Fie

  Hej Cathrine
  Det blev en super god kage til fødselsdags-picnic’en. Dobbelt portion passede godt til en bradepande. Brugte 400gr hvid chokolade og 100gr mandler. Pyntede med friske øko jordbær og øko blåbær. …og væk var hele kagen 😉
  Tak for en super opskrift! Hilsner, Fie

  1. Hej Fie.
   Tusind tak for din tilbagemelding på kagen! Hvor lyder det bare super lækkert, at du pyntede den af med friske bær – det vil jeg også gøre næste gang, at jeg skal bage blondie med rabarber :).
   God dag. Cathrine

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Grydebrød med hvede og rug
11. marts 2019
Pizza med gulerodsbånd og Danbo
28. februar 2019
Gateau Marcel – en chokoladekage til alle chokoladeelskere
22. februar 2019
Talkage af chokoladekage og hvid chokolademousse
7. februar 2019
Tag med mig på job i en uge
5. februar 2019