En konfektkage, vil jeg faktisk kalde den her blondie. Den er nemlig helt fantastisk svampet og nærmest karamelagtig i sin konsistens. Er du vild med svampede mazarinkager og brownier, så er det her lige en kage for dig. Den hvide chokolade tilfører en mild og blød smag til kagen.
En blondie er skøn serveret i små stykker til kaffen eller til en dessert med friske frugter og is. Kagen er nem at bage, og kan sagtens bages to-tre dage i forvejen - den holder sig lækker og saftig, hvis du opbevarer den i en lufttæt beholder ved stuetemperatur eller fryser den ned.
12-16 personer
Det skal du bruge:
- 150 g smør
- 225 g hvid chokolade (reklamelink)
- 3 æg, str. M/L
- 185 g sukker - jeg foretrækker at bruge rørsukker for en mere karamelliseret smag
- ½ tsk. flagesalt
- 115 g hvedemel
- Bradepande 20 x 25 cm
Sådan bager du en svampet blondie:
Tænd ovnen på 180 grader over/undervarme. Skær smørret i mindre stykker og smelt det over lav varme i en gryde. Når smørret et smeltet, tages det af varmen, og den hvide chokolade kommes i og smeltes ved omrøring.
Kom æg, sukker og salt i en skål og pisk det lyst og luftigt med en håndmixer. Rør smør/chokolade blandingen i æggesnapsen med en dejskraber eller røreske. Sigt hvedemel i og rør det forsigtigt ind i dejen.
Kom bagepapir i en bradepande ca. 20 x 25 cm og hæld dejen i. Bag kagen i cirka 20 minutter. Stik i kagens midte - der skal sidde fugtige kagekrummer på pinden, når den tages op. Lad blondien afkøle. Den kan nydes friskbagt, men tager absolut ikke skade af at få lov til at stå og sætte sig i en dag eller to.
Hej
Ville man kunne skifte den hvide chokolade ud med Gold chokolade og stadig få et ligeså lækkert resultat? Eller er der noget, rent smagsmæssigt, man så skal være opmærksom på?
Hej Marie
Ja, det kan du godt 🙂
God bagelyst,
Cathrine
Hej.
Har lige bagt Blondie kagen i cilikoneform med de rigtige mål, hævede fint under bagningen og intet hang ved da jeg stak i midten men derefter faldt den sammen og er nu ca. 2 cm høj.
Hvad er gjort galt.
Hvor mange gange ville du gange opskriften op til en fuld bradepande? 🙂
Hej Kimmie
x 3-4 afhængig af bradepandens størrelse.
God bagelyst,
Cathrine
Hej
Kan man lave en hvid chokoladecreme med en bærmix i eller vil den skille når den piskes op?
Hej Maja
Jeg tænker godt, at du kan komme bær i cremen, når du har pisket den op 🙂
God bagelyst,
Cathrine
Hej Cathrine
Har du en ide til en frosting eller chokoladecreme, der egner sig til at pynte blondie-kagen med, som ikke skal stå på køl før, den kan smøres på?
Vh. Maria
Hej Maria
Se chokoladefrostingen på vaniljekagen eller lav en god, klassisk ostecreme som fra gulerodskagen 🙂
God bagelyst,
Cathrine
Ser mega lækker ud. Har du flere opskrifter på kager der egner sig til at fryse? Og hvor længe i forvejen skal man tage den ud af fryseren? Og skal den lunes inden servering?
Hej Anne Katrine
Det kan du tro. Brownie, cookies, talkage, kanelkage, drømmekage, banankage, karamelbrownie og mazarinkage er også rigtig gode frysekager.
Jeg tager dem ud et par timer før servering. De skal ikke lunes.
God bagelyst,
Cathrine
Jeg karameliserede min hvide chokolade i ovnen inden jeg lavede din opskrift på blondie - det kan bestemt anbefales, nøj en lækker karamelkage 🙂
Hej Emma
Hvor lyder det lækkert!
God bagelyst,
Cathrine